Ελλάδα
12-05-2021 | 13:43

Η ΕΕ ενέκρινε 99 εκατ. ευρώ για τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης

Newsroom
Μοιράσου το
Η ΕΕ ενέκρινε 99 εκατ. ευρώ για τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, μετά την έγκριση της χρηματοδοτικής συνεισφοράς ύψους 98,9 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το έργο «Συλλογή, επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμου Μαραθώνος» τελεί υπό τη διαχείριση της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Αττικής, ενώ δικαιούχος αλλά και φορέας δημοπράτησης και ανάθεσής του είναι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και οι υπηρεσίες της.

Πρόκειται για έργο υποδομής με υψηλή περιβαλλοντική σημασία για την Ανατολική Αττική, το οποίο θα οδηγήσει και στη σταδιακή εξάλειψη των προστίμων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω ακατάλληλων συστημάτων αποχέτευσης στους οικισμούς με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων.

Με αφορμή αυτήν τη θετική εξέλιξη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μαραθώνα, Σ. Τσίρκα, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, Α. Τόσιο, τη γενική διευθύντρια Έργων Αν. Αττικής της ΕΥΔΑΠ, Γ. Στεφανάκου και τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόση.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεν, Άδ, Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γ. Τσακίρη, την ΕΥΔΑΠ αλλά και τις υπηρεσίες ΕΣΠΑ του αρμόδιου υπουργείου για τη γόνιμη συνεργασία, υπογραμμίζοντας πως δόθηκε το «πράσινο» φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα εμβληματικό έργο με ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο για την Ανατολική Αττική.

Σε δηλώσεις του για το έργο, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα θα επιτρέψει να εξαλειφθούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στη χώρα και «να εξοικονομήσουμε πόρους, ώστε να τους επενδύσουμε σε νέες δράσεις και έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην Αττική για όλους τους πολίτες. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και με άλλα έργα προκειμένου να συμβάλλουμε στην απαλλαγή της χώρας από τον βραχνά των προστίμων αλλά και στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: 84 εκατ. ευρώ για μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων στον Μαραθώνα

Ποιοι έδωσαν προσφορές για το αποχετευτικό δίκτυο Μαραθώνα των 90 εκατ. ευρώ

ΕΥΔΑΠ: Επιταχύνονται τα Έργα στην Ανατολική Αττική με την Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης στο Δήμο Μαραθώνα

MUST READ

Ο ΕΟΔΥ δημιουργεί Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων

Δήμος Μαραθώνα: Προς δημοπράτηση το έργο «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων», προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ