Διεθνή
12-05-2021 | 09:06

Το Πεκίνο θα ενισχύσει τη σιδηροδρομική σύνδεση μεταφοράς εμπορευμάτων Κίνας - Ευρώπης

Newsroom
Μοιράσου το
Το Πεκίνο θα ενισχύσει τη σιδηροδρομική σύνδεση μεταφοράς εμπορευμάτων Κίνας - Ευρώπης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης θα βελτιωθούν προκειμένου να δοθεί ώθηση στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, σύμφωνα με το τριετές σχέδιο δράσης που δημοσιοποιήθηκε στην 5η Διεθνή Έκθεση για το Δρόμο του Μεταξιού, η οποία άνοιξε χθες.

Το Πεκίνο θα οργανώσει έναν πράσινο μηχανισμό για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης εξπρές (China Railway Express -Chang'an) με περισσότερες νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις, για την εξυπηρέτηση των διεθνών ροών εμπορευμάτων, σύμφωνα με ίδιο σχέδιο.

Η Κίνα θα κάνει προσπάθειες για τη στήριξη χωρών που έχουν πρόθεση να κατασκευάσουν περίπτερα για τα προϊόντα ηλεκτρονικού εμπορίου στην πόλη Σιάν, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Σαανσί στα βορειοδυτικά της χώρας, όπου θα οργανωθούν αποθήκες για ξένες επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ίδιου σχεδίου.

Στο τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Κίνα θα εκμεταλλευτεί πλεονεκτήματα της εσωτερικής αγοράς της, παρέχοντας στους ξένους πωλητές, τη δυνατότητα αναθέσεων εξωτερικού επιχειρηματικού έργου, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας αντιπροσώπων, της διάθεσης έξυπνων υλικοτεχνικών υποδομών και δικτύων διανομής, αλλά και την παροχή υπηρεσιών μετά την πώληση προϊόντων.

Βάσεις επιχειρηματικών ταλέντων θα οργανωθούν στη Σιάν και στο εξωτερικό, για να καλλιεργηθούν περισσότερες επιχειρηματικές δεξιότητες στις χώρες που συμμετέχουν στην παγκόσμια εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.