Σκάλκος: Τηλεκατάρτιση εργαζομένων, ψηφιοποίηση, «Εξοικονομώ» και tablet μαθητών είναι τα έργα που θα τρέχουν πρώτα από το Σχέδιο Ανάκαμψης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκάλκος: Τηλεκατάρτιση εργαζομένων, ψηφιοποίηση, «Εξοικονομώ» και tablet μαθητών είναι τα έργα που θα τρέχουν πρώτα από το Σχέδιο Ανάκαμψης
Το Σχέδιο συμπεριλαμβάνει έργα για την αναβάθμιση νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγεία, καθώς και έργα πρόνοιας για ΑμεΑ.» ανέφερε.

Τα πρώτα έργα που θα τρέξουν από το 2.500 σελίδων Σχέδιο Ανάκαμψης περιέγραψε ο Γ.Γ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δημήτρης Σκάλκος, στον Αθήνα 9.84. «Στα έργα περιλαμβάνονται- μεταξύ άλλων- δράσεις για την εκπαίδευση, τη θωράκιση της τηλεκπαίδευσης, πρόγραμμα για παροχή tablets στους μαθητές και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για εργαζομένους, δράσεις ψηφιοποίησης κι ένα νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ". Το Σχέδιο συμπεριλαμβάνει έργα για την αναβάθμιση νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγεία, καθώς και έργα πρόνοιας για ΑμεΑ» ανέφερε.

Για τις ενέργειες επιτάχυνσης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, έφερε ως παράδειγμα το νέο νόμο καθορισμού του πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων στη χώρα, που μετά από περισσότερες από 300 τροποποιήσεις έως τώρα, όπως τόνισε,«έχουμε την πεποίθηση ότι θα ρυθμίσει σίγουρα καλύτερα τη διαδικασία».

Δήλωσε πεπεισμένος ότι «θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις επειδή, αυτή τη φορά, έχουμε την ιδιοκτησία τους. Έχουμε και το σχέδιο και τους πόρους υλοποίησής τους. 'Εχουμε σχεδιάσει δράσεις που-μεταξύ άλλων- διευκολύνουν τη συναλλαγή με το δημόσιο, στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την τρίτη ηλικία και προάγουν την ισότητα των φύλων».

Επισήμανε επίσης «το Σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν επιβλήθηκε από τους Θεσμούς, ούτε αφορά μόνον τους λίγους. Σε αυτό αντικατοπτρίζονται η Ελλάδα και οι Έλληνες.». Προανήγγειλε την κατάθεσή του μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, την έγκρισή του τον Ιούνιο και την υλοποίησή του σε περιθώριο πενταετίας, έως το τέλος του 2026. Ο κ Σκάλκος εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα, αποδίδοντάς την «στην οργάνωση και λειτουργία μιας νέας δομής στο ΥΠ.ΕΣ, ώστε να τρέξουμε γρηγορότερα αυτά τα προγράμματα, παράλληλα με εκείνα του ΕΣΠΑ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider