Υπουργείο Υποδομών: Γιατί αναζητά τεχνικό σύμβουλο για το πακέτο έργων των 13 δισ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπουργείο Υποδομών: Γιατί αναζητά τεχνικό σύμβουλο για το πακέτο έργων των 13 δισ. ευρώ
Με στόχο να βοηθήσει στην προετοιμασία των μεγάλων έργων υποδομών. Ποια project θα «τρέξει» το νέο στέλεχος του υπουργείου.

Τη δέσμευση ποσού 46,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ 24%) για την αναζήτηση τεχνικού συμβούλου, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής, για τις σύναψη δημόσιας σύμβασης με την οποία θα βοηθήσει στην προετοιμασία των μεγάλων έργων υποδομών, αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, ενέκρινε προ ημερών (αρχική ανάρτηση στη «Διαύγεια» στις 23/03 και νεότερη στις 26/03) τη δέσμευση αυτού του ποσού για τη δημοπράτηση του έργου με τίτλο «Συμφωνία πλαίσιο για την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου της Διοίκησης σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Όπως σημειώνεται, πρόσφατα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατάρτισε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων, συνολικού ύψους άνω των 13 δις. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος εμβληματικών έργων όπως μεταξύ άλλων τις επεκτάσεις της Αττική Οδού, τον ΒΟΑΚ (Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης), την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνα, το βόρειο τμήμα του Ε65, τη νέα Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης (γνωστή και ως “Flyover”), παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες απαιτήσεις για την ωρίμανση και υλοποίηση έργων, δεδομένης και της ανάγκης ταχείας απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε. καθώς και από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 (ΕΣΠΑ), απαιτείται η άμεση υποστήριξη των δομών του Υπουργείου σε όλα τα στάδια υλοποίηση των έργων του προαναφερόμενου προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός προβλέπει αρχικό κόστος 31 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ 24%), ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο να προβλεφθεί στον διαγωνισμό δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον ποσό μέχρι 15,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ)), το οποίο κα9 αφορά σε πρόσθετες υπηρεσίες με αντικείμενο όμοιο με αυτό της βασικής συμφωνίας πλαίσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider