Πέτσας: Έρχεται ρύθμιση 120 και περισσότερων δόσεων για τα χρέη λόγω πανδημίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Έρχεται ρύθμιση 120 και περισσότερων δόσεων για τα χρέη λόγω πανδημίας
«Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν στα πόδια τους» οι πολίτες, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία.

Για ρύθμιση των χρεών που έχουν προκύψει λόγω πανδημίας σε 120 ή ακόμα και περισσότερες δόσεις, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

«Δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν στα πόδια τους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία με μέτρα που έχουν σαφές αρνητικό αποτύπωμα και πως η πολιτεία θα είναι δίπλα για να στηρίξει όσους πλήττονται.

Πέτσας για το lockdown

Τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει με ασφάλεια η άρση του lockdown, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε στην αρχή του δεύτερου lockdown υπήρξε μια χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων, η οποία περιορίστηκε στη συνέχεια και τώρα παρατηρείται βελτίωση στα στοιχεία, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας αλλά δεν μίλησε για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Για τα σχολεία και την εστίαση

Ιδιαίτερα για τα σχολεία είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες αλλά το βάρος ρίχνεται σε όλη την επικράτεια. Για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, τόνισε ότι η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών, και επεσήμανε ότι ειδικά σε δημοτικά και γυμνάσια το ιικό φορτίο είναι μικρό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εστίαση «δύσκολη εξίσωση» και σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι ακόμη και όταν ανοίξει δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους. Αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων.

Επίσης ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς της εστίασης προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη προοπτική και μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν να «ρεφάρουν» όπως με ένα χαμηλότερο ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider