Σταϊκούρας: Από την 1η Σεπτεμβρίου η πλήρης άρση των capital controls

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Από την 1η Σεπτεμβρίου η πλήρης άρση των capital controls
Η κυβέρνηση συνεχίζει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις βήμα-βήμα και υλοποιεί μια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Διευκρινήσεις για την πλήρη άρση των capital controls, που μόλις ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις βήμα-βήμα και υλοποιεί μια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, δήλωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του και τόνισε πως ήδη νομοθετήθηκε η μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%.

«Σήμερα η κυβέρνηση δια του οικονομικού επιτελείου προχωρά άμεσα από 1η Σεπτεμβρίου σε άρση των capital controls με τη σύμφωνη γνώμη των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών και την εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας. Η άρση των capital controls αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως καταργείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Ιουλίου 2015.

«Η οικονομία όπως αποτυπώνουν σχετικοί δείκτες βελτιώνεται το τραπεζικό σύστημα σταθεροποιείται όπως φαίνεται από τις εκδόσεις ομολόγων και την αύξηση των καταθέσεων.

Ο δείκτης οικονομικούς κλίμακος ενισχύθηκε σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση από το 2008. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι ικανοποιητική, τα έσοδα ενισχύονται μετά τον Ιούλιο. Υφύσταται η σταθερή δέσμευση για την διασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας.

Η αποκατάσταση της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων αποτελεί βασικό βήμα για την ομαλοποίηση της οικονομίας. Συμβάλει στην ενίσχυση της ανάπτυξης, την αύξηση της απασχόλησης, στην βελτίωση της πιστολιπτηκικής ικανότητας της χώρας» δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΦΕΚ της διάταξης νόμου θα ορίζει ότι τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider