Εβδομάδα πληρωμών: Από αύριο οι συντάξεις των μη μισθωτών- Την Παρασκευή όλα τα επιδόματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομάδα πληρωμών: Από αύριο οι συντάξεις των μη μισθωτών- Την Παρασκευή όλα τα επιδόματα
Εβδομάδα πληρωμών είναι η τρέχουσα, καθώς συνεχίζονται οι καταβολές των συντάξεων, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή πιστώνονται και όλα τα προνοιακά επιδόματα.

Εβδομάδα πληρωμών είναι η τρέχουσα, καθώς συνεχίζονται οι καταβολές των συντάξεων σε πρώην δημοσίους υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή πιστώνονται και όλα τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους τους.

Αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου, θα πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, ενώ την Παρασκευή 31 Ιουλίου καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ όλα τα επιδόματα και οι παροχές στους δικαιούχους τους.

Συγκεκριμένα θα πληρωθούν τα εξής επιδόματα και παροχές: Επίδομα Παιδιού, Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικό Επίδομα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών, «Συνεισφορά δημοσίου του ν.4605/2019».

Ειδικότερα για το επίδομα παιδιού, πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 και αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού» θα ενεργοποιηθεί και πάλι για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Το επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα τα οποία έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Το επίδομα γέννας θα καταβληθεί σε όσους εγκρίθηκε η αίτηση τους μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα λόγω διασταυρώσεων. Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες.

Τέλος, το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) για τον μήνα Ιούλιο καταβάλλεται σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Ιουνίου 2020 και έχει εγκριθεί.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider