Αποκτήστε κάρτα με ένα... bleep από την Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκτήστε κάρτα με ένα... bleep από την Alpha Bank

Οι Έλληνες καταναλωτές τα τελευταία χρόνια κάνουν όλο και μεγαλύτερη χρήση των καρτών τους, χρεωστικών και πιστωτικών. Παράλληλα, έχουν εξοικειωθεί σε τέτοιο βαθμό με τις ψηφιακές τεχνολογίες που ζητούν οι ίδιοι από τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται να τους προσφέρουν λύσεις και εναλλακτικές, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν εργασίες και συναλλαγές εύκολα και γρήγορα. Όμως, μέχρι και σήμερα, η έκδοση μίας νέας κάρτας, ακόμη και προπληρωμένης, παραμένει μια σχετικά χρονοβόρα διαδικασία, κυρίως επειδή, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, απαιτείται επίσκεψη σε ένα τραπεζικό κατάστημα.

Αυτό, όμως, πλέον αλλάζει, με την Alpha Bank να βρίσκεται στην πρωτοπορία όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, με το λανσάρισμα της bleep, της πρώτης προπληρωμένης κάρτας από ελληνική τράπεζα η έκδοση της οποίας απαιτεί μόνο το «κατέβασμα» της σχετικής εφαρμογής στο smartphone του χρήστη, ενώ η διαδικασία ταυτοποίησης δεν χρειάζεται περισσότερο από 5 λεπτά, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στο κατάστημα. Και το πιο ενδιαφέρον είναι πως η κάρτα είναι άμεσα διαθέσιμη για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών. Όσο για τη «φόρτισή» της, η διαδικασία είναι εξίσου απλή και με χαμηλό κόστος.

Για να ξεκινήσει κάποιος καταναλωτής τη διαδικασία απόκτησης της bleep, το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσει στο smartphone του το bleep app, την πρώτη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου από ελληνική τράπεζα που απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως τράπεζας συνεργασίας, και παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης κάρτας αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια, η εγγραφή γίνεται μέσω πλήρως ψηφιοποιημένων διαδικασιών, όπως είναι η σάρωση της ταυτότητας και μία selfie! Αν ο καταναλωτής είναι ήδη χρήστης του Alpha e-banking, το μόνο που απαιτείται είναι να συνδεθεί με τα ίδια στοιχεία (όνομα χρήστη, κωδικός). Γίνεται προφανές ότι για να αποκτήσει κάποιος την bleep δεν χρειάζεται να είναι πελάτης της Alpha Bank, ενώ γενικότερα η υλοποίηση της εφαρμογής είναι τέτοια που εγγυάται εξαιρετικά καλή εμπειρία στη χρήση τόσο του app, όσο και της κάρτας.

Το πρωτοποριακό της bleep είναι ότι, άμεσα, εκδίδεται μία προπληρωμένη κάρτα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ίδια στιγμή για ηλεκτρονικές συναλλαγές. Όσον αφορά την πλαστική κάρτα, η οποία υποστηρίζει και ανέπαφες συναλλαγές, αποστέλλεται αυτόματα στη διεύθυνση που έχει δηλώσει στο bleep app.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της bleep και η διαφοροποίησή της είναι πως τα πάντα ρυθμίζονται μέσα από το app. Ο κάτοχος μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει είτε τη δυνατότητα για αγορές σε online καταστήματα, είτε εκείνη για αγορές σε φυσικά καταστήματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα πρακτικό π.χ. για έναν γονέα που θέλει να δώσει μία bleep κάρτα στο παιδί του, προκειμένου να ελέγχει τα έξοδά του και να μην του επιτρέπει να κάνει αγορές online. Επίσης, μέσω του app μπορεί κανείς να «παγώσει» την κάρτα, όπως και να τη συνδέσει στην υπηρεσία my Alpha wallet με Tap ‘n Pay.

Ένα άλλο ζήτημα που λύνει η bleep είναι το θέμα της γρήγορης «φόρτισης». Πολύ απλά, αυτή γίνεται με τη χρήση οποιασδήποτε κάρτας, από οποιαδήποτε τράπεζα. Η διαδικασία απαιτεί ελάχιστα δευτερόλεπτα και τα χρήματα εμφανίζονται άμεσα στο υπόλοιπο της κάρτας.

Η προμήθεια «φόρτισης» είναι 1% επί του ποσού που θα επιλεγεί, με ελάχιστη χρέωση το 1 ευρώ και μέγιστο τα 5 ευρώ. Σημειωτέον πως προβλέπεται μεν εφάπαξ συνδρομή έκδοσης 5 ευρώ για την πλαστική κάρτα, όμως μέχρι το τέλος του 2018 η bleep θα διατίθεται δωρεάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider