Bloomberg: Bain Capital, Pimco και δύο ιταλικές εταιρείες στην «κούρσα» διεκδίκησης του Galaxy της Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Bain Capital, Pimco και δύο ιταλικές εταιρείες στην «κούρσα» διεκδίκησης του Galaxy της Alpha Bank
Η Alpha Bank αναμένει τις επόμενες ημέρες την αξιολόγηση του Project Galaxy από τον οίκο αξιολόγησης DBRS, ένα αναγκαίο βήμα για να λάβει τις κρατικές εγγυήσεις.

Οι Bain Capital Credit και Pimco είναι μεταξύ των διεκδικητών του Project Galaxy της Alpha Bank, ήτοι της μεγαλύτερης τιτλοποίησης «κόκκινων» δανείων που έχει τεθεί ποτέ προς πώληση στην Ελλάδα, ύψους περί τα 10 δισ. ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, οι Bain Capital Credit και Pacific Investment Management (Pimco), αλλά και οι ιταλικές Cerved Group και Credito Fondiario, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Project Galaxy της Alpha Bank, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που από καιρό κυκλοφορούν και κάνουν λόγο για αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, η Alpha Bank αναμένει τις επόμενες ημέρες την αξιολόγηση του Project Galaxy από τον οίκο αξιολόγησης DBRS, ένα αναγκαίο βήμα για να λάβει τις κρατικές εγγυήσεις.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι προσφορές για την απόκτηση του Project Galaxy θα πρέπει να κατατεθούν ως τον Σεπτέμβριο.

«Tο 35% των δανείων των ελληνικών τραπεζών είχαν χαρακτηριστεί ως μη εξυπηρετούμενα στα τέλη Μαρτίου», τονίζει μεταξύ άλλων το Bloomberg, κάνοντας ειδική αναφορά στις προσπάθειες των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να «τρέξουν» τις τιτλοποιήσεις, για να περιορίσουν τον όγκο των «κόκκινων» δανείων που φέρουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider