Ξεκινά τις διαδικασίες έκδοσης ομολόγου η Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά τις διαδικασίες έκδοσης ομολόγου η Alpha Bank
Η τράπεζα έδωσε ήδη εντολή στους αναδόχους να διοργανώσουν μια σειρά από επενδυτικά roadshows σε Παρίσι και Λονδίνο, από αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Τις διαδικασίες έκδοσης ομολόγου εκκινεί η Apha Bank, μια μόλις εβδομάδα μετά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, μέσω δημοπρασίας 15ετούς ομολόγου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, η τράπεζα έδωσε ήδη εντολή στους αναδόχους Citi, Goldman Sachs International, HSBC, JP Morgan, NatWest Markets as Joint και Alpha Finance να διοργανώσουν μια σειρά από επενδυτικά roadshows σε Παρίσι και Λονδίνο, από αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Η Alpha Bank σχεδιάζει την έκδοση ομολόγου Tier 2, τύπου 10NC5.

Το ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa2 από τον οίκο Moody’s και CCC από τον Standard & Poor’s.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε αναφέρει το insider.gr, η Alpha Bank θα είνει η πρώτη τράπεζα που θα βγει ξανά στις αγορές με ομόλογο Tier 2 με τις ενδείξεις να είναι θετικές, όπως διαβεβαίωσαν πηγές της τράπεζας μετά το πρόσφατο roadshow της Διοίκησης στο Λονδίνο και το Μιλάνο. Σημειώνεται επίσης ότι κατά την ανακοίνωση του σχεδίου μετασχηματισμού «Galaxy», ο CEO Βασίλης Ψάλτης είχε εξαγγείλει την άντληση 500 εκατ. ευρώ εντός του 2020, ενώ δεν αποκλείεται, εφόσον υπάρχει μεγάλη προσφορά και ανταγωνιστικό επιτόκιο, το συγκεκριμένο ποσό να αυξηθεί ακόμη και στα 800 εκατ. ευρώ.

«Οδηγός» η επιτυχία του 15ετούς

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, η έκδοση της Alpha Bank ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, με δεδομένη την επιτυχία της έκδοσης του Ελληνικού Δημοσίου. Υπενθυμίζετα ότι το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την έκδοση του 15ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου κρίνεται σημαντικό για μια σειρά από λόγους που ξεπερνούν τη συμβολική σημασία μιας «επιτυχημένης έκδοσης». Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται το γενονός ότι με το εύρος των προσφορών για το 15ετές ομόλογο να αγγίζει τα 19 δισ. ευρώ, η Ελλάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή πλήθους επενδυτών στη διαδικασία της έκδοσης. Αυτό της παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξει τους πλέον ποιοτικούς αγοραστές από το σύνολο των συμμετεχόντων. Η στροφή στους ποιοτικούς αγοραστές εδραιώνει τη θέση της Ελλάδας στις αγορές με τον τίτλο μιας «κανονικής χώρας» και όχι μιας χώρας που προτιμούν τα παραδοσιακά κερδοσκοπικά funds.

Και επίσης ότι η επιτυχημένη έκδοση του 15ετούς ομολόγου αποτελεί ένα ακόμη «εγχειρίδιο» για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να «δοκιμάσουν» τις διαθέσεις των αγορών. Οι περισσότερες επιτυχημένες εκδόσεις κρατικών ομολόγων δείχνουν τον δρόμο και αποτελούν παραδείγματα άξια λόγου για τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων, ένα αναγκαίο εργαλείο για την ενίσχυση της ρευστότητας του ελληνικού επιχειρείν. Το 15ετές ομόλογο στρώνει το χαλί στις ελληνικές εταιρείες να «τεστάρουν» τις ορέξεις των επενδυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider