Νέα εθελούσια ξεκινά τον Σεπτέμβριο η Εθνική Τράπεζα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα εθελούσια ξεκινά τον Σεπτέμβριο η Εθνική Τράπεζα
Το πρόγραμμα θα είναι τετράμηνης διάρκειας και θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 για να ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ετοιμάζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας το φθινόπωρο, μετά τη «χλιαρή» υποδοχή που είχε η εθελούσια της φετινής άνοιξης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, το πρόγραμμα θα είναι τετράμηνης διάρκειας και θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 για να ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποδοχές του δεύτερου προγράμματος θα είναι εφάμιλλες του πρώτου. Όπως στην πρώτη εθελούσια, έτσι και σε αυτή, αναμένεται να υπάρξουν τηλεφωνήματα από τη διοίκηση προς του εργαζομένους προκειμένου να επισημανθούν τα οφέλη του πακέτου.

Θυμίζεται ότι η ανταπόκριση στο πρόγραμμα που έληξε στις 10 Ιουνίου υποβλήθηκαν λιγότερες από 400 αιτήσεις –αριθμός πολύ χαμηλότερος από τα 2.000 άτομα όπου έχει θέσει τον πήχη η διοίκηση έως το 2022, σύμφωνα με το Σχέδιο Μετασχηματισμού που ήδη υλοποιεί. Η συρρίκνωση του προσωπικού, σε συνδυασμό με την προσθήκη 450 στελεχών για θέσεις υψηλής εξειδίκευσης, αποτελεί βασική συνισταμένη του εν λόγω σχεδίου που προβλέπει επίσης αναδιάρθρωση του συστήματος αξιολόγησης και προαγωγών του προσωπικού.

Στο περυσινό πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, η ανταπόκριση ήταν περίπου η διπλάσια, αφού αποχώρησαν από την τράπεζα 750 άτομα, με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων να διαμορφώνεται στους 9.200 (στοιχεία τέλους 2018). Οι εργαζόμενοι φαίνεται πως γυρνούν την «πλάτη» στις εθελούσιες, καθώς οι ηλικίες κοντά στη συνταξιοδότηση έχουν ήδη αποχωρήσει τα προηγούμενα έτη, ενώ ο όρος που έχουν εντάξει οι περισσότερες τράπεζες στα προγράμματά τους για μη απασχόληση σε άλλη συστημική τράπεζα αποθαρρύνει τους τραπεζοϋπαλλήλους.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι χαμηλή ήταν η ζήτηση και στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Eurobank που ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουλίου, στο οποίο μετείχαν 280 άτομα -εμφανώς λιγότερα από τα 421 που είχαν αποχωρήσει στο πέρυσι. Στην Alpha Bank, πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκβαση του φετινού προγράμματος ήταν ικανοποιητική και κινήθηκε στα επίπεδα του περυσινού (523 αποχωρήσεις).

Στην Τράπεζα Πειραιώς, η εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, αφού το φετινό πρόγραμμα λήγει στις 16 Αυγούστου. «Ανοιχτό» παραμένει, ωστόσο, το θέμα της των εργαζομένων της RBU, της διεύθυνσης που ασχολείται με τα επισφαλή δάνεια, καθώς σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν λάβει οριστική απόφαση εάν θα μεταβούν στο σχήμα με την Intrum, εάν θα αποχωρήσουν με εθελούσια ή εάν θα παραμείνουν στην τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider