Ανακοινώνεται σήμερα η νέα εθελούσια της Τράπεζας Πειραιώς

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακοινώνεται σήμερα η νέα εθελούσια της Τράπεζας Πειραιώς
Το φετινό πακέτο είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο ενόψει της υλοποίησης του deal με την Intrum και τη σχεδιαζόμενη μεταφορά 1.300 υπαλλήλων. Δεν περιλαμβάνεται στο νέο σχήμα η Πειραιώς Real Estate.

Εντός της ημέρας αναμένεται να σταλεί στους εργαζομένους της Τράπεζας Πειραιώς το νέο πρόγραμμα κινήτρων για εθελούσια αποχώρηση, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Το φετινό πακέτο είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο ενόψει της υλοποίησης του deal με την Intrum και τη μεταφορά 1.300 υπαλλήλων που ασχολούνται με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων στον νέο servicer που θα διαχειρίζεται 27 δισ. ευρώ επισφαλείς απαιτήσεις της τράπεζας.

Στους κόλπους της τράπεζας, και ιδίως της Διεύθυνσης Ανάκτησης Επισφαλών Απαιτήσεων (RBU), επικρατεί μεγάλη αγωνία για το εάν «κόκκινοι» εργαζόμενοι θα μπορούν να ενταχθούν στον νέο γύρο εθελούσιας, καθώς πολλοί από αυτούς θα έχουν κίνητρο να αποχωρήσουν από την τράπεζα και να αναζητήσουν εργασία σε άλλον servicer ή fund της νέας αγοράς NPEs που διαμορφώνεται στη χώρα και αναμένεται να διαχειρίζεται απαιτήσεις άνω των 80 δισ. ευρώ σύντομα.

Σημειώνεται ότι εκτός από τους 900 εργαζομένους της RBU, προς μεταφορά στο νέο σχήμα προορίζονται οι υπάλληλοι της PDServices και άλλων θυγατρικών εισπρακτικών εταιρειών.

Το προσωπικό της Πειραιώς Real Estate δεν θα μεταφερθεί στο νέο σχήμα, διαβεβαιώνει η διοίκηση μετά από επικοινωνία του insider.gr, καθώς η θυγατρική ακινήτων του ομίλου ασχολείται με ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών που αφορούν στη διαχείριση και του υγιούς χαρτοφυλακίου του ομίλου.

Η αρχική σκέψη της διοίκηση ήταν στο πρόγραμμα της εθελούσιας να μην περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι υπάλληλοι για μεταφορά στο νέο servicer, ωστόσο, η απροθυμία του προσωπικού να αφήσει την ασφάλεια της τράπεζας ακολουθώντας τον κ. Γιώργο Γεωργακόπουλο που θα ηγείται της νέας εταιρείας, και σήμερα είναι επικεφαλής του Legacy Unit της τράπεζας, ενδέχεται να αναγκάσει την διοίκηση να κάνει την κίνηση-ματ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, πάντως, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής μια ξεκάθαρη απάντηση από το Τμήμα Προσωπικού κατά πόσο η αποχώρηση από την τράπεζα και ένταξη στο νέο σχήμα είναι εθελοντική ή επισύρει επιπτώσεις για τους ίδιους. Η διαδικασία, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, προβλέπει ότι οι εν λόγω υπάλληλοι θα μεταφερθούν αυτόματα, εκτός εάν υπογράψουν «δήλωση εναντίωσης» ζητώντας να παραμείνουν στην τράπεζα.

Κλείνει ο κύκλος για τις εθελούσιες των τραπεζών το 2019

  • Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η τελευταία τράπεζα που θα ανακοινώσει το φετινό πρόγραμμα. Πρώτη έδωσε το «σύνθημα» φέτος η Alpha Bank που λάνσαρε τον Απρίλιο το δικό της πακέτο, το οποίο μάλιστα πρόσφερε αποζημίωση 30% χαμηλότερη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
  • Τη σκυτάλη πήρε η Εθνική Τράπεζα με μια «εθελούσια-εξπρές» την οποία ανακοίνωσε μόλις μία εβδομάδα πριν την παρουσίαση του Σχεδίου Μετασχηματισμού της σε Investor Day στο Λονδίνο. Όπως ανέφερε πρόσφατα το insider.gr, όμως η ανταπόκριση ήταν απογοητευτική, καθώς ακόμη και μετά την παράταση οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα ήταν μόνο 388.
  • Την ίδια περίοδο, στα μέσα Μαΐου, ανακοίνωσε και η Eurobank το δικό της πακέτο, με το οποίο κυριολεκτικά «χρυσώνει» τους εργαζόμενους άνω 55 ετών, καθώς προβλέπει αποζημίωση έως και 250.000 ευρώ. Το πρόγραμμα παρατάθηκε έως τις 11 Ιουνίου.

Σημειώνεται οτι το 2018 καταργήθηκαν συνολικά 3.000 θέσεις στις συστημικές τράπεζες της χώρας. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 500 άτομα περίπου στη Eurobank και την Alpha Bank, πάνω από 700 άτομα στην Εθνική Τράπεζα και περισσότερα από 1000 άτομα στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider