Καταλύματα «χωρίς κορονοϊό» …βρίσκει κανείς στην Airbnb

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταλύματα «χωρίς κορονοϊό» …βρίσκει κανείς στην Airbnb
Διαμερίσματα Covid-19 free λανσάρουν οι «ευρηματικοί» οικοδεσπότες της πλατφόρμας διαμοιρασμού.

Καθώς ο φόβος για την εξάπλωση του κορονoϊού αυξάνει- προκαλώντας χάος στη χρηματιστηριακή αγορά και απειλώντας άμεσα τη διεθνή τουριστική βιομηχανία - οι «ευρηματικοί» οικοδεσπότες της Airbnb προσπαθούν να προσελκύσουν ταξιδιώτες με «διαμερίσματα άνευ κορονοϊού, εξοπλισμένα μάλιστα και με χαρτί υγείας»…

Την ώρα που η παγκόσμια ανησυχία για τα ταξίδια εξαπλώνεται και οι ακυρώσεις διαδέχονται η μια την άλλη, μετά και την απαγόρευση των πτήσεων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ που ανακοίνωσε την Πέμπτη 12 Μαρτίου ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στην πλατφόρμα της Airbnb καταγράφεται άνοδος των καταχωρήσεων σπιτιών σε διάφορους αμερικανικούς προορισμούς, από την Νέα Υόρκη μέχρι το Σινσινάτι, όπως αναφέρει το Business Insider.

Η διαφήμιση μάλιστα των εν λόγω σπιτιών, χρησιμοποιεί τίτλους που εκμεταλλεύονται την ανησυχία της κοινής γνώμης για την εξάπλωση του ιού. «Δραπετεύστε από τον κοροναϊό! Έχουμε χαρτί υγείας!» βρίσκει κανείς σε μια καταχώρηση ενοικίασης σπιτιού στο Κολοράντο, «Καταφύγιο χωρίς κορονοϊό», «καθαρό από κορονοϊό διαμέρισμα» και άλλα…

corona virus free

Αλλαγή πολιτικών ακύρωσης

Η αύξηση τέτοιου τύπου καταχωρήσεων μάλιστα έρχεται λίγο αφότου η ίδια η πλατφόρμα διαμοιρασμού άλλαξε την πολιτική των ακυρώσεών της για περιοχές που πλήττονται από την πανδημία του ιού, όπως η ηπειρωτική Κίνα, η Ιταλία και η Νότια Κορέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με αυτή τη νέα πολιτική κι αν είχατε προγραμματίσει να ταξιδέψετε σε περιοχή που υπάρχει ιδιαίτερη έξαρση του ιού, τότε η ακύρωση της κράτησής σας είναι δωρεάν και γίνεται επιστροφή της προκαταβολής σας.

Η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει δράσει για να απαγορεύσει τέτοιου είδους φαινόμενα, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τους οικοδεσπότες που χρησιμοποιούν το «πρόθεμα» «χωρίς κορονοϊό» για να διαφημίσουν το ακίνητό τους, παρότι είναι σπάνιο να προχωρούν σε απολύμανση των χώρων τους μετά από κάθε ενοικίαση. Τέλος, δεν σχολίασε και την αύξηση των καταχωρήσεων που παρατηρούνται επί αμερικανικού εδάφους, σύμφωνα με το business insider.

Καταλύματα «χωρίς κορονοϊό» …βρίσκει κανείς στην Airbnb
Καταλύματα «χωρίς κορονοϊό» …βρίσκει κανείς στην Airbnb
Καταλύματα «χωρίς κορονοϊό» …βρίσκει κανείς στην Airbnb

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider