Μήνυση για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας στο Νο.1 video game

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυση για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας στο Νο.1 video game

Οι δημιουργοί του «Fortnite Battle Royale», του πιο δημοφιλούς video game στον κόσμο αυτή τη στιγμή, κατηγορούνται ότι αντέγραψαν το εξίσου δημοφιλές «PlayerUnknown's Battlegrounds» (PUBG) που κυκλοφόρησε λίγους μήνες νωρίτερα.

Η PUBG Corp, θυγατρική της κορεάτικης εταιρείας Bluehole, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Epic Games για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την εφημερίδα The Korea Times.

Και στα δύο παιχνίδια, ο παίκτης προσγειώνεται σε ένα νησί μαζί με άλλους 99 αντιπάλους, και σκοπός του είναι να μείνει ο τελευταίος επιζών, καθώς ο χώρος του παιχνιδιού συρρικνώνεται και οι αντίπαλοι αναγκάζονται να έρθουν πιο κοντά και να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο.

Το «PUBG», εμπνευσμένο από την ιαπωνική ταινία «Battle Royale», κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017. Το «Fortnite» κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, αλλά η παραλλαγή του με τον υπότιτλο «Battle Royale», που επέτρεπε συγκρούσεις μεταξύ online αντιπάλων, έγινε διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. Η βασική διαφορά των δύο παιχνιδιών είναι ότι στο «Fortnite» ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να συλλέγει υλικά και να χτίζει οχυρώσεις για να προστατευτεί από τους αντιπάλους.

Και τα δύο παιχνίδια σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Τον περασμένο Φεβρουάριο το «Fortnite Battle Royale» έσπασε το ρεκόρ χρηστών που έπαιζαν ταυτόχρονα, με 3,4 εκατ. συμμετοχές. Το προηγούμενο ρεκόρ των 3,3 εκατ. παικτών ανήκε στο «PUBG». Πάντως μέσα στο 2018 οι αριθμοί δείχνουν ότι η δημοτικότητα του «PUBG» πέφτει, και εκείνη του «Fortnite» ανεβαίνει συνεχώς.

Το «PUBG» έχει σημειώσει πωλήσεις 1,3 δισ. δολαρίων, ενώ το «Fortnite» διατίθεται δωρεάν. Όμως μέσα από αγορές εντός παιχνιδιού, η Epic Games κερδίζει περισσότερα από 200 εκατ. το μήνα!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider