Προχωρά η πώληση της Telekom Roumania του ΟΤΕ στην Orange

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προχωρά η πώληση της Telekom Roumania του ΟΤΕ στην Orange
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρουμανικών μέσων ενημέρωσης ο κλάδος της σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania περνά στην Orange.

Προχωρά, σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, η πώληση του ποσοστού του ΟΤΕ στην Telekom Romania, κάτι που ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος εξετάζει εδώ και καιρό, αναμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου η συμφωνία για την πώληση του 54% της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας Telekom Romania έχει κλείσει με την Orange Romania και μετά και την έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της χώρας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις. Το τίμημα της συμφωνίας κυμαίνεται στα 500 εκατ. ευρώ, χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο αν το ποσό αυτό αφορά την αποτίμηση του 100% των μετοχών της εταιρείας ή την συμμετοχή του ΟΤΕ.

Να υπενθυμίσουμε η Telekom Romania η οποία προσφέρει υπηρεσίες σταθερής, διαδικτύου και συνδρομητικής τηλεόρασης ανήκει κατά 54,01% στον όμιλος του ΟΤΕ και κατά 45,99% στο Δημόσιο. Η ίδια δε είναι μέτοχος κατά 30% στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Telekom Romania Mobile, το 70% της οποίας ανήκει και πάλι στον όμιλο του ΟΤΕ.

Παρότι ο ΟΤΕ δεν έχει προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις, τα στελέχη του Ομίλου έχουν στο παρελθόν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποεπένδυσης από την Ρουμανία με στόχο να επικεντρωθούν στις επενδύσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς στην Ελλάδα. Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο μάλιστα, η διοίκηση του ΟΤΕ είχε αναφέρει ότι «διερευνά στρατηγικές επιλογές σχετικά με τη συμμετοχή του στην TelekomRomania και την Telekom Romania Mobile».

Να σημειωθεί ότι ο δυνητικός αγοραστής, Orange, αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη κινητής τηλεφωνίας της Ρουμανίας και στόχος του είναι να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες της και με σταθερή τηλεφωνία για να αντιμετωπίσει τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Vodafone, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε την UPC Romania. Όσο για την Telekom Romania μετρά μέχρι στιγμής 1,15 εκατ. πελάτες σταθερής τηλεφωνίας, 1,25 εκατ. συνδρομητές τηλεόρασης, 959 χιλιάδες πελάτες ευρυζωνικών υπηρεσιών, 1,2 εκατ. συνδρομητές pay-tv και 3,8 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider