Το Instagram κρατάει «αρχείο» με όλα όσα κάνουμε και διαμορφώνει μία «λίστα» με όλα εκείνα που πιστεύει ότι ενδιαφέρουν το χρήστη.

Η λίστα αυτή, στην ουσία, αντιπροσωπεύει όλα όσα στα οποία έχει κάνει like, έχει ψάξει ή έχει δει ο χρήστης στο Instagram, ενώ αν έχει συνδέσει το προφίλ αυτό με λογαριασμό στο Facebook, τότε η εφαρμογή «τραβά» δεδομένα και από εκεί.

Και αν αναρωτιέται κάποιος γιατί είναι τόσο σημαντικό τι «πιστεύει» το Instagram για το πρόσωπό του, πρέπει να καταλάβει πως η λίστα αυτή αποτελεί βάση για όλες τις διαφημίσεις που βλέπει - και θα βλέπει στο μέλλον - ο χρήστης.

Σύμφωνα με το Business Insider, μερικά «κλικ» αρκούν για να δει ο καθένας το «ιστορικό» που κρατά η εφαρμογή για το πρόσωπό του, από το κινητό ή τον υπολογιστή.

Δείτε πως:

  1. Από την αρχική σελίδα, επιλέξτε το εικονίδιο για το «Προφίλ / Profile» σας, που βρίσκεται κάτω αριστερά (βλ. Πρώτη εικόνα).
  2. Επιλέξτε το εικονίδιο του «Μενού / Μenu», που βρίσκεται πάνω δεξιά.
  3. Επιλέξτε τις «Ρυθμίσεις / Settings».
  4. Επιλέξτε την «Ασφάλεια / Security».
  5. Επιλέξτε τα «Δεδομένα / Access Data».
  6. Κατεβείτε μέχρι κάτω και επιλέξτε το κουμπί «Δείτε τα όλα / View all», που βρίσκεται κάτω από τις «Διαφημίσεις»

Εκεί, μπορείτε να δείτε όλες τις κατηγορίες που σας αντιπροσωπεύουν. Αυτά είναι όλα τα πράγματα που το Instagram θεωρεί ότι σας ενδιαφέρουν!