Γιατί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «ξεπουλά» μαζικά μετοχές του Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «ξεπουλά» μαζικά μετοχές του Facebook
Μέχρι στιγμής τον Αύγουστο, ο Ζούκερμπεργκ έχει πουλήσει 1,6 εκατομμύρια μετοχές του Facebook, συνολικής αξίας 296 εκατ. δολαρίων.

Μετοχές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων του Facebook έχει πουλήσει, μόνο τον τελευταίο μήνα, ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Όπως αναφέρει το CNBC, επικαλούμενο στοιχεία της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), μέχρι στιγμής για τον μήνα Αύγουστο, ο Ζούκερμπεργκ έχει πουλήσει 1,6 εκατομμύρια μετοχές του Facebook, συνολικής αξίας 296 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο Ζούκερμπεργκ δεν είχε προβεί σε καμία πώληση μετοχών το διάστημα Απριλίου – Αυγούστου, ενώ από τις αρχές του 2019, έχει πουλήσει σωρευτικά 2,9 εκατομμύρια μετοχές, συνολικής αξίας 526 εκατ. δολαρίων.

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Ζούκερμπεργκ, προχωρά σε πωλήσεις μετοχών του Facebook, προκειμένου εκείνος και η σύζυγός του, να κάνουν φιλανθρωπίες.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να πουλήσει από 35 έως 75 εκατομμύρια μετοχές του Facebook, σε ορίζοντα 18 μηνών. Τότε, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν πέριξ των 170 δολαρίων, ωστόσο «σφυροκοπήθηκε» άσχημα το 2018, μετά από μια σειρά σκανδάλων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν στο Facebook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider