Από ανθρώπινο λάθος το πρόβλημα του Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από ανθρώπινο λάθος το πρόβλημα του Facebook
Μια λάθος ρύθμιση στον εξυπηρετητή είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Μια λάθος ρύθμιση στον εξυπηρετητή ήταν αυτή που οδήγησε στο μεγαλύτερο πρόβλημα στην ιστορία των κοινωνικών παλτφορμών που αντιμετώπισε το Facebook και οι θυγατρικές του Instagram, Whatsapp και Messenger, τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οφειλόταν σε ένα ανθρώπινο λάθος προγραμματισμού σε έναν server, κάτι που είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον τρόπο λειτουργίας και των τεσσάρων κοινωνικών δικτύων και δικτύων ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Το πρόβλημα πυροδοτήθηκε από αλλαγές στις ρυθμίσεις ενός server, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook και σταδιακά γιγαντώθηκε.

Κατά την επίσημη δήλωση του Facebook, «πολλοί άνθρωποι είχαν δυσκολία πρόσβασης στις εφαρμογές και στις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε τα προβλήματα και τα συστήματα μας έχουν επανέλθει. Λυπούμαστε πολύ για την αναστάτωση και εκτιμούμε την υπομονή του χρηστών μας».

Αναλυτές επεσήμαναν πως το συμβάν αποτελεί υπενθύμιση πως ακόμα και οι πιο ισχυρές εταιρείες του διαδικτύου, οι οποίες απασχολούν τους καλύτερους ειδικούς των υπολογιστών και διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής, δεν μπορούν να αποφύγουν το ανθρώπινο λάθος και τις συνέπειες του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider