4 εκατ. πελάτες σε 4 χρόνια «μετράει» η Revolut

Viber Whatsapp Μοιράσου το
4 εκατ. πελάτες σε 4 χρόνια «μετράει» η Revolut
Για την επόμενη τετραετία, η βρετανική Fintech σκοπεύει να εγγράψει 100 εκατ. χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο και να διπλασιάσει το προσωπικό της.

Περισσότερους από 4 εκατ. πελάτες έχει κερδίσει η Revolut στην Ευρώπη στα πρώτα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας της, εκ των οποίων οι 200.000 βρίσκονται στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Για την επόμενη τετραετία, η βρετανική Fintech στοχεύει ψηλά: να εγγράψει 100 εκατ. χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να το πετύχει αυτό, κατασκευάζει έναν Μηχανισμό Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης με σκοπό να διπλασιάσει το προσωπικό της σε όλες τις χώρες όπου έχει παρουσία –μεταξύ αυτών και η χώρα μας.

Σε επίπεδο χρηστών, προσθέτει καθημερινά 10.000 νέους λογαριασμούς παγκοσμίως, ενώ στόχος της Revolut είναι να διπλασιάσει τους χρήστες της μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Για το σκοπό αυτό, έχει ξεκινήσει συνεργασίες με σημαντικούς «παίκτες» όπως η Hellas Direct και η PrimeTel, εκ των οποίων οι Έλληνες και οι Κύπριοι πελάτες απολαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια.

Η Revolut στοχεύει στην δημιουργία τοπικών ομάδων σε 19 χώρες σε όλη την Ευρώπη, με κάθε ομάδα να αποτελείται από 5-10 άτομα. Επιπλέον, θα συστήσει μια κεντρική ομάδα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για να υποστηρίξει τις τοπικές ομάδες, με απώτερο στόχο να προσλάβει πάνω από 200 άτομα τους επόμενους έξι μήνες.

Η προσπάθεια της Revolut να φέρει θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και Κύπρο θα στηρίξει την ανάπτυξη του FinTech και των startups. Οι συστημικές αλλαγές που έχει υποστεί το FinTech στην περιφέρεια Ελλάδας και Κύπρου, αναδεικνύουν τις χώρες αυτές ως ένα πρόσφορο έδαφος για την δημιουργία ενός στέρεου οικοσυστήματος FinTech με τη Revolut να ανοίγει τον δρόμο, αναφέρει η εταιρεία.

«Πονοκέφαλος» το Brexit

Την έντονη ανησυχία του ενόψει Brexit διατυπώνει, πάντως, ο CEO της ψηφιακής τράπεζας, Νικ Στορόνσκι, κάνοντας λόγο για «έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης όσον αφορά τη γρήγορη παραχώρηση άδειας παραμονής σε επαγγελματίες». Η Revolut συνεργάζεται ενεργά με τους υπουργούς της κυβέρνησης για την άσκηση εξειδικευμένης άδειας παραμονής, για ρόλους οπως software engineers και data scientists έτσι ώστε να είναι πολύ πιο εύκολο για αυτό το είδος επαγγελματιών να παραμείνουν στη χώρα, σημειώνει.

«Το Fintech στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσέλκυση ταλαντούχου προσωπικού από το εξωτερικό και η Revolut δεν αποτελεί εξαίρεση. Εάν το Λονδίνο εξακολουθεί να θέλει να διατηρήσει την ηγετική του θέση στον τομέα της τεχνολογίας στην Ευρώπη, η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει άδειες παραμονής σε επαγγελματίες. Δεν έχει νόημα για την κυβέρνηση να αρνηθεί την είσοδο σε επαγγελματίες και, μάλιστα, με υψηλές φορολογικές εισφορές».

«Είναι αυτονόητο ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι πολυάριθμες καθυστερήσεις θα οδηγήσουν τα καλύτερα μυαλά σε άλλες χώρες, ειδικά εφόσον το FinTech αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μιλήσει αρκετά για την υποστήριξη της επιτυχίας του FinTech, αλλά δεν φαίνεται να έχει γίνει πραγματική προσέγγιση όσον αφορά τις άδειες παραμονής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider