Σεφ με αστέρι Michelin τάισε εκατομμύρια Ινδούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεφ με αστέρι Michelin τάισε εκατομμύρια Ινδούς
O γνωστός σεφ ετοίμαζε γεύματα που κόστιζαν 40.000 δολάρια.

Μπορεί να έχει μαγειρέψει για τους Ομπάμα, να έχει φιλοξενηθεί σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές και να έχει γράψει 25 βιβλία, η επιτυχία όμως δεν στάθηκε εμπόδιο να συμβάλει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Vikas Khanna, έχει ετοιμάσει ακόμη και γεύματα τα οποία κόστιζαν σχεδόν 40.000 δολάρια το καθένα. Ωστόσο, φέτος την άνοιξη, εν μέσω της πανδημίας στράφηκε στο λαό της Ινδίας, παρέχοντας εκατομμύρια γεύματα σε φτωχούς Ινδούς που υπέφεραν πολύ λόγω των μέτρων καταπολέμησης του COVID-19.

Ο Khanna, 48 ετών, είναι Ινδουιστής, αλλά έχει στο Amritsar, μια πόλη της Βόρειας Ινδίας και εμπνεύστηκε από τους Sikh Gurdwaras, οι οποίοι σερβίρουν γεύματα σε όποιον τα έχει ανάγκη.

Στις αρχές Απριλίου, δημοσίευσε μια έκκληση στο Twitter, ζητώντας από τους ανθρώπους να του στείλουν λεπτομέρειες για όσους είχαν μεγάλη ανάγκη για φαγητό. Ο Khanna έχει ένα τεράστιο κοινό στην Ινδία και μέσα σε λίγες ώρες δέχθηκε εκατοντάδες με απαντήσεις. Αλλά σύντομα αντιλήφθηκε ότι το να φθάσει το φαγητό σε όσους το είχαν ανάγκη δεν ήταν τόσο απλή υπόθεση.

Η πρώτη του προσπάθεια να παραδώσει φαγητό σε ένα σπίτι φροντίδας ηλικιωμένων κοντά στη νότια ινδική πόλη που ήταν γνωστή ως Μπανγκαλόρ, διαλύθηκε. Ο αποστολέας εξαφανίστηκε με πάνω από 2.000 κιλά ρύζι και περίπου 900 κιλά φακές.

Τελικά, απευθύνθηκε στην Εθνική Δύναμη Ανακούφισης Καταστροφών, η οποία αναλαμβάνει δράση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Khanna είπε ότι με τη συνεργασία αυτή κατάφερε να διανείμει περισσότερα από επτά εκατομμύρια πακέτα ξηρού φαγητού και μαγειρεμένων γευμάτων τον περασμένο μήνα σε περισσότερες από εκατό πόλεις στην Ινδία. Οι εταιρείες ρυζιού India Gate και Daawat δώρισαν φαγητό και η εταιρεία τεχνολογίας Paytm έγινε πρόσφατα χορηγός. Η HungerBox, μια εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων, προσέφερε τη χρήση των βιομηχανικών κουζινών της στη Βομβάη και τη Noida για να μαγειρεύει πάνω από 20.000 γεύματα κάθε μέρα.

Με πληροφορίες από την New York Times.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider