Πενταετές ομόλογο 500 εκατ. ευρώ εκδίδει ο Μυτιληναίος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πενταετές ομόλογο 500 εκατ. ευρώ εκδίδει ο Μυτιληναίος
Η παρουσίαση ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, στην Αθήνα.

Στην έκδοση ομολόγου, πενταετούς διάρκειας και ύψους έως 500 εκατ. ευρώ, προχωρά ο Μυτιληναίος.

Ειδικότερα, η άμεση θυγατρική της εταιρείας με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners S.A., προτίθεται να προβεί στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ και λήξης 2024, υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και της ζήτησης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου, τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Σημειώνεται, επίσης, πως δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι η έκδοση θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα πραγματοποιηθεί.

Σε σχέση με την έκδοση, οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει σήμερα στην Αθήνα.

Αξιολόγηση ΒΒ δίνει για τον Μυτιληναίο η Fitch

Στο μεταξύ, ο οίκος αξιολόγησης Fitch δίνει αξιολόγηση ΒΒ με σταθερό outlook, υψηλότερη από το ελληνικό Δημόσιο για τη Μytilineos, εν όψει της έκδοσης ευρωομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ από την εισηγμένη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider