Το μεγαλύτερο ηλεκτροκίνητο πλοίο ολοκλήρωσε το παρθενικό του ταξίδι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το μεγαλύτερο ηλεκτροκίνητο πλοίο ολοκλήρωσε το παρθενικό του ταξίδι
Το πλοίο θα έχει τη δυνατότητα να διανύει περίπου 23 ναυτικά μίλια χωρίς να υπάρξει ανάγκη για φόρτιση.

Το παρθενικό του ταξίδι ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο ηλεκτρικό ferry, το οποίο πριν από λίγες ημέρες διάσχισε τα νερά της νότιας Δανίας. Το «Ellen» είναι ικανό να μεταφέρει 30 οχήματα και 200 επιβάτες και το δρομολόγιο που εκτελεί θα επιτρέπει τη σύνδεση του νησιού Aeroe με την ενδοχώρα και τα λιμάνια Fynshav και Faaborg.

Το πλοίο θα έχει τη δυνατότητα να διανύει περίπου 23 ναυτικά μίλια χωρίς να υπάρξει ανάγκη για φόρτιση και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται ότι θα είναι πλήρως λειτουργικό.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Leclanche, Anil Srivastava, περιέγραψε το πλοίο ως «πρόδρομο μιας νέας εποχής στον εμπορικό θαλάσσιο τομέα» και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια ενός έτους το πλοίο θα απέτρεπε την απελευθέρωση 2.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, 2.5 τόνων σωματιδίων και 1.4 τόνων διοξειδίου του θείου.

Η ανάπτυξη ηλεκτρικών ferry όπως το Ellen έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός ετοιμάζεται να εισαγάγει νέους κανονισμούς σχετικά με τις εκπομπές οξειδίων του θείου, καθώς καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ρύπανσης των θαλασσών. Τον Ιανουάριο του 2020, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) θα απαγορεύσει τα πλοία που χρησιμοποιούν καύσιμα με περιεκτικότητα σε θείο υψηλότερη από 0,5%, σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα 3,5%.

«Αυτό το έργο καταδεικνύει ότι σήμερα μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παραγωγή ενέργειας από ορυκτά με καθαρή ενέργεια και έτσι να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της ρύπανσης για την ευημερία των κοινοτήτων μας», δήλωσε ο Srivastava.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider