Ενισχύεται η Kleemann στο εξωτερικό - Άνοδος τζίρου 5,8%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχύεται η Kleemann στο εξωτερικό - Άνοδος τζίρου 5,8%

Άνοδο 5,8% σημείωσε το προηγούμενο εννεάμηνο ο τζίρος του ομίλου Kleemann, σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκε στα 71,7 εκατ. ευρώ έναντι 67,8 εκατ. ευρώ το 2014.

Οι διεθνείς πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 6,1% και αναλογούν πλέον στο 90% του τζίρου, ενώ οι πωλήσεις εσωτερικού παρουσίασαν αύξηση 3,3%. Η επιβολή των capital controls επέδρασε αρνητικά στις πωλήσεις εσωτερικού, κατά το τρίτο τρίμηνο, με το συνολικό τζίρο να ανέρχεται στα 23,9 εκατ. ευρώ από 27,5 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Επίσης, η κερδοφορία της περιόδου δέχθηκε πίεση, λόγω αυξημένων εκπτώσεων προς πελάτες, ώστε να αντισταθμιστεί η διεθνής συγκυρία σε αγορές, όπως της Τουρκίας και της Ρωσίας που πέρασαν παρατεταμένο διάστημα πολιτικής αστάθειας, αλλά και ισχυρών διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών τους».

Ως αποτέλεσμα το EBITDA του ομίλου στο εννεάμηνο 2015, διαμορφώθηκε στα 5,3 εκατ. ευρώ από 6,6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2014, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανέρχονται στα 1,7 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Όσον αφορά την ανάπτυξη, ο όμιλος μέσα στο 2015 προχώρησε στην ίδρυση δύο εμπορικών θυγατρικών εταιρειών στην Κροατία και τη Γερμανία, καθώς και στην εξαγορά εμπορικής εταιρείας στην Αυστραλία, με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της παρουσίας του στις αγορές αυτές.

Ο όμιλος, πλέον, έχει παρουσία, μέσω θυγατρικών και γραφείων αντιπροσώπευσης, σε 15 χώρες και ο συνολικός αριθμός εργαζομένων έχει αυξηθεί σε 1.127 άτομα από 1.020, την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Η διοίκηση για το κλείσιμο του 2015 αναμένει τη διατήρηση της υγιούς ρευστότητας του ομίλου, έχοντας ως βασικό άξονα τη διεθνή επέκτασή του και την περαιτέρω διείσδυσή του σε αγορές που εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider