Προβληματισμός για την εφαρμογή του «click away» στις μικρές επιχειρήσεις

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβληματισμός για την εφαρμογή του «click away» στις μικρές επιχειρήσεις

Η μέθοδος «click away», η παραγγελία δηλαδή μέσω διαδικτύου και στη συνέχεια η παραλαβή με ραντεβού στο κατάστημα, παρουσιάζει δυσκολίες στην εφαρμογή της στα μικρά καταστήματα.

Αυτό επεσήμαναν το προηγούμενο διάστημα οι φορείς του λιανεμπορίου, ακούγοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης προκειμένου να εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος τρόπος αγορών κατά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον Αlpha 9,89 αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου για το οποίο, όπως είπε θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις αύριο, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι το click away, είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί για μικρά καταστήματα.

Την ίδια ώρα ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε παράλληλα πως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί το άνοιγμα των συνοικιακών καταστημάτων ενώ έκανε έκκληση για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, ενδεικτικό της ανησυχίας που υπάρχει σχετικά με το τι θα συμβεί όσον αφορά στην αντίδραση των καταναλωτών με την επαναλειτουργία των καταστημάτων.

Αυτή τη στιγμή πάντως τα προβλήματα στις παραδόσεις των ηλεκτρονικών παραγγελιών οι οποίες μέχρι τώρα αποτελούν τον μοναδικό τρόπο προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους, μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα, με τα e-shop μεγάλων αλυσίδων, όπως των Jumbo, Μουστάκα και Jysk να τίθενται εκτός λειτουργίας αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν νέες παραγγελίες και τις εταιρείες κούριερ να παραδίδουν με μεγάλες καθυστερήσεις τις αγορές που ήδη έχουν γίνει.

Κι ενώ στελέχη των μεγάλων αλυσίδων εκτιμούν ότι με την εφαρμογή του click away, θα υπάρξει μια σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης όσον αφορά στις παραγγελίες, για τις μικρότερες επιχειρήσεις φαίνεται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν αποτελεί εφικτή λύση όσο η αγορά δεν είναι ανοιχτή.

«Για τη συντριπτική πλειονότητα μικρών και μεσαίων εμπόρων δεν έχει πεδίο εφαρμογής» τόνιζε σε ανάρτησή του στο facebook τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφουνης τόνιζε στο insider.gr ότι η εφαρμογή του click away είναι δύσκολη, έως αδύνατη σε κάποιες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, όπως εξηγούσε, στην ένδυση και την υπόδηση που χρειάζεται δοκιμή των προϊόντων, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει.

Σημειώνεται τέλος ότι οι έμποροι όλο το προηγούμενο διάστημα ζητούσαν την άμεση επαναλειτουργία της αγοράς με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες επαναλαμβάνοντας ότι τα καταστήματα δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Jysk: Γιατί τέθηκε εκτός λειτουργίας το Online κατάστημα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider