Κορυφώνονται οι ανακατατάξεις στο λιανεμπόριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορυφώνονται οι ανακατατάξεις στο λιανεμπόριο

Νέες ανακατατάξεις συντελούνται το τελευταίο διάστημα στην αγορά σουπερμάρκετ με την δημιουργία της νέας εταιρείας Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου να βρίκεται σε πλήρη εξέλιξη αλλά και τις συζητήσεις μεταξύ των μικρότερων του κλάδου για μεταξύ τους συνεργασία, να κορυφώνονται.

Ειδικότερα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σύσταση κοινής εταιρείας από Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλο, τον αποκλειστικό έλεχγο της οποίας θα έχει η Σκλαβενίτης.

Στη νέα εταιρεία, που θα ξεκινήσει την λειτουργία της μέχρι τα μέσα Ιουνίου, η Μαρινόπουλος, μέσω απόσχισης, θα εισφέρει τον κλάδο που συγκροτείται από τη δραστηριότητα λιανικής πώλησης τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών, μέσω των 33 Hypermarkets, και η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. θα εισφέρει μετρητά στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο .

Στο οκταμελές διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας, μη εκτελεστικός πρόεδρος θα είναι ο κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Γεράσιμος Σκλαβενίτης.

Τα 33 Hypermarkets, εκ των οποίων τα 13 βρίσκονται στον νομό Αττικής, 3 στη Θεσσαλονίκη και 17 σε μεγάλες πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας, θα μετονομασθούν σε «Σκλαβενίτης».

Πρόκειται για καταστήματα που καλύπτουν συνολική έκταση 160.000 τ.μ., απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζομένους και το 2015 είχαν κύκλο εργασιών της τάξης των 325 εκατ. ευρώ περίπου.Αυτό σημαίνει ότι το ένα τρίτο των εσόδων της Carrefour Μαρινόπουλος, θα περάσει στα χέρια της Σκλαβενίτης.

Σε ό,τι αφορά στους 3.000 εργαζόμενους των Hypermarkets θα μετακινηθούν στη νέα εταιρεία και θα διατηρήσουν όλα τα δικαιώματά τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις πόλεις όπου θα υπάρχει ένα ypermarket της κοινής εταιρείας, η παρουσία της Μαρινόπουλος, θα μειωθεί δραστικά.

Όσον αφορά την Μαρινόπουλος μέσα στις επόμενες αναμένεται η εκταμίευση 100 εκατ. ευρώ από τις πιστώτριες τράπεζες. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν για την αποπληρωμή των προμηθευτών της, οι οποίοι έχουν αρχίζει ξανά να γεμίζουν ξανά τα ράφια της αλυσίδας.

Επίσης η διοίκηση της Μαρινόπουλος, προχωρά στην αναδιάρθρωση των καταστημάτων της, δίνοντας έμφαση σε αυτά που εμφανίζουν κέρδη και προχωρώντας στο κλείσιμο αυτών που είναι ζημιογόνα.
Τέλος σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας συνεργασίας βρίκεται η Καρυπίδης, η οποία ελέγχει το δίκτυο της αλυσίδας Αρβανιτίδης με την αλυσίδα Market In.

Σημειώνεται πως η Market In, η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Ράμμου, έχει παρουσία κυρίως στην Αθήνα καθώς και στη Δυτική Ελλάδα. Σήμερα, πέρα από το σήμα Market In, αναπτύσσει και τις αλυσίδες Dailys και Economy με τον συνολικό αριθμό καταστημάτων να ξεπερνούν τα 130.

Όσον αφορά την αλυσίδα Αρβανιτίδης, το δίκτυο της οποίας ανήκει στους αδελφούς Καρυπίδη, είχε προχωρήσει σε συμφωνία διαχείρισης πριν από δύο χρόνια στην Carrefour Μαρινόπουλος διέκοψε την συνεργασία αυτή τον περασμένο Φεβρουάριο με αποτέλεσμα η ήδη κακή εικόνα που παρουσίαζαν τα καταστήματα από πλευρά τροφοδοσίας, να χειροτερέψει.

Σε περίπτωση που το deal προχωρήσει υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες διάσωσης της Αρβανιτίδης, οι εργαζόμενοι της οποίας παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 4 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider