Σε συζητήσεις με υποψήφιο επενδυτή βρίσκεται η ΘΕΣγάλα, η θεσσαλική συνεταιριστική επιχείρηση η οποία εδρεύει στη Λάρισα και ιδρύθηκε το 2011 από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Συνεταιρισμός το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία σε αυτή την φάση έχουν καλυφθεί αλλά δεν έχον ξεπεραστεί.

Και αυτό γιατί η ΘΕΣγάλα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγορά γάλακτος αλλά και τα δικά της, καθώς δεν γνωρίζει αν τελικά θα ευοδωθούν τα μεγαλεπήβολα πλην όμως κοστοβόρα ανοίγματα που έκανε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα πολλά σημεία όπου στήθηκαν αυτόματοι πωλητές γάλακτος (ΑΤΜ), δεν φαίνεται να εκπληρώνουν τους πόθους της διοίκησης για πληθώρα ενδιαφερομένων οι οποίοι θα σπεύσουν να τα αποκτήσουν μέσω δικαιόχρησης (franchise) και μάλιστα στην τιμή των 120.000 ευρώ για την Αθήνα, και των 95.000 ευρώ για την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι συζητήσεις της ΘΕΣγάλα με τον υποψήφιο επενδυτή έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και στελέχη της αγοράς, υποτηρίζουν ότι ενδεχομένως καταλήξει σε συμφωνία και μάλιστα πολύ σύντομα.

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε ο υποψήφιος επενδυτής έδωσε κάποια χρήματα στην ΘΕΣγάλα για κάλυψη των τρεχουσών υποχεώσεων της.

Τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με την πορεία της θεσσαλικής συνεταιριστικής επιχείρησης ήταν τον περασμένο Μαϊο, όπου είχε ανακοινωθεί ότι «ο τζίρος καταγράφει σημαντική αύξηση 15% κστο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ στο φρέσκο γάλα σημειώθηκε κατά το ίδιο διάστημα άνοδος 5% σε όγκο πωλήσεων, διαθέτοντας μέσω των 62 καταστημάτων αυτόματων πωλητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα 1.080 τόνους φρέσκο γάλα μηνιαίως. Σε αυτήν την αύξηση πρέπει να συνυπολογιστεί η συνολική πτωτική τάση στις πωλήσεις φρέσκου γάλακτος στην αγορά, η οποία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, παρουσιάζει αρνητική μεταβολή κατά 4,7% από το 2016 στο 2017.

Αυξητική τάση όμως καταγράφεται, όπως υποστηρίζεται και στον συνολικό τζίρο του συνεταιρισμού, ο οποίος για το 2018 αναμένεται να φθάσει τα 30 εκατ. ευρώ, έναντι 26 εκατ. ευρώ το 2017.
Η αύξηση του τζίρου οφείλεται τόσο στην αύξηση των πωλήσεων, όσο και στην ενσωμάτωση των νέων καταστημάτων ΘΕΣγάλα συν, τα οποία διαθέτουν σήμερα περισσότερους από 120 κωδικούς προϊόντων από συνεταιρισμούς και Ελληνες παραγωγούς. Το 2017, επίσης, αναπτύχθηκαν συνεργασίες μέσω franchise, διαδικασία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα».