Με ανακοίνωση της η αμερικάνικη φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ξεκινήσει δοκιμές για το εμβόλιο ενάντια στον Covid-19 σε ανθρώπους.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Johnson & Johnson αναφέρεται ότι σε συνεργασία με την αμερικανική Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας ( Biomedical Advanced Research and Development Authority), δεσμεύεται για μία επένδυση και συγχρηματοδότηση άνω του ενός δισεκατομμυρίου για την έρευνα για το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Η εταιρεία θα εξελίξει ένα πειραματικό εμβόλιο (υπάρχουν και δύο εναλλακτικά) και θα προβεί σε κλινικές δοκιμές, ώστε αυτό να είναι έτοιμο να δοκιμαστεί σε ανθρώπους, το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με τα κλινικά δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ν' αναμένονται στα τέλη του 2020.

Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για την αδειοδότηση έκτακτης χρήσης του από τις αρχές του 2021.

Πηγή: Reader.gr