Είσοδο στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει η Alibaba - Στόχος η άντληση 13 δισ. δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Είσοδο στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει η Alibaba - Στόχος η άντληση 13 δισ. δολαρίων
Μέχρι τέλος του Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εισαγωγή στην αγορά του Χονγκ Κονγκ με προσφορά 13 δισ. δολαρίων.

Νέα είσοδο σε διεθνή κεφαλαιαγορά προετοιμάζει η Alibaba.

Η εισηγμένη στη Wall Street σχεδιάζει τώρα την είσοδό της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. H αρχική δημόσια προσφορά (IPO) αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, με την Alibaba να στοχεύει σε άντληση σχεδόν 13 δισ. δολαρίων, όπως αποκαλύπτει το CNBC.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο on line εμπορικός γίγαντας της Κίνας θα εκδώσει 500 εκατ. νέες μετοχές και ακόμα 75 «greenshoe», μετοχές με δικαίωμα προαίρεσης.

Η Alibaba πήρε το «πράσινο φως» από το Χονγκ Κονγκ την Τρίτη και πλέον μπορεί να προχωρήσει με την IPO.

Παράλληλα, η Alibaba θα διατηρήσει την παρουσία της στην αγορά της Νέας Υόρκης, όπου πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια προσφορά το 2014. Πρόκειται άλλωστε για τη μεγαλύτερη IPO στην ιστορία, με 25 δισ. δολάρια.

Όταν προχωρήσει η αρχική δημόσια προσφορά της Alibaba, τότε η εταιρεία θα κρατά τα σκήπτρα της μεγαλύτερης παράλληλης IPO παγκοσμίως, ενώ θεωρείται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, το οποίο βρίσκεται σε ύφεση, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, επηρεασμένο από τις διαδηλώσεις των τελευταίων 5 μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider