Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια η Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια η Fed
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένει μείωση του επιτοκίου, αλλά όχι μέχρι το 2020.

Σταθερά διατήρησε τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη σημερινή της συνεδρίαση. Η απόφαση ήρθε εν μέσω διενέξεων για το μέλλον της οικονομίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι η ποσοτική χαλάρωση με μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να συμβεί πριν από το τέλος του έτους ανάλογα με το πώς εξελίσσονται οι διεθνείς συνθήκες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένει μείωση του επιτοκίου, αλλά όχι μέχρι το 2020.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς ψήφισαν 9-1 για να διατηρήσουν το επιτόκιο αναφοράς σε εύρος στόχου από 2,25% έως 2,5%. Ο αξιωματούχος της Fed στο Σεν Λούις Τζέιμς Μπάουλντ ψήφισε να μειωθούν τα επιτόκια.

Η ενέργεια δημιουργεί πιθανή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ, ο οποίος πιέζει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια. Μόλις την Τρίτη, ο Τραμπ είπε «ας δούμε τι θα κάνει στη συνάντηση της Fed», όταν ρωτήθηκε αν θέλει ακόμα να «καθαιρέσει» τον Πάουελ από τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ.

Οι προβλέψεις για τα επιτόκια έδειξαν ότι 8 από τους 17 αξιωματούχοι θεωρούν ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει το βασικό επιτόκιο αναφοράς εντός του 2019. Μόνον ένας αξιωματούχος προέβλεψε ότι η Fed θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια φέτος, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider