Nike και Adidas εναντίον Τραμπ - Ζητούν το «τέλος» του εμπορικού πολέμου με την Κίνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nike και Adidas εναντίον Τραμπ - Ζητούν το «τέλος» του εμπορικού πολέμου με την Κίνα
Συνολικά 173 εταιρείες υπέγραψαν και έστειλαν επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες υποδημάτων στον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Nike, η Under Armour και η Adidas, καλούν τον Ντόναλντ Τραμπ να βάλει ένα «τέλος» στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.

Συνολικά 173 εταιρείες υπέγραψαν και έστειλαν επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο με την οποία προειδοποιούν για «καταστροφικές» επιπτώσεις στους καταναλωτές, καθώς η πρόσφατη απόφαση του Αμερικανού προέδρου για αύξηση 25% στους δασμούς εισαγωγής θα επηρεάσει δυσανάλογα την εργατική τάξη.

Οι διάσημες και μη εταιρείες υποδημάτων προειδοποιούν, επίσης, ότι υψηλότερες εισφορές απειλούν το μέλλον ορισμένων επιχειρήσεων και τονίζουν «είναι καιρός να τερματίσουμε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο».

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την αδυναμία των δύο πλευρών, ΗΠΑ και Κίνας, να βρουν κοινό έδαφος συμφωνίας μετά τις συζητήσεις της προηγούμενη εβδομάδας και την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς στα κινέζικα προϊόντα από το 10% στο 25%.

Να θυμίσουμε πως η Κίνα απάντησε αναγγέλλοντας σχέδια για αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ ύψους 60 δισ. δολαρίων από την 1η Ιουνίου.

Οι εταιρείες υποδημάτων που υπογράφουν την επιστολή, μεταξύ των οποίων οι Clarks, Dr Martens και Converse, υποστηρίζουν ότι ενώ ο μέσος όρος των δασμών στις ΗΠΑ είναι 11,3%, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φθάσει το 67,5% και σε αυτή την περίπτωση θα είναι αδύνατον για τους καταναλωτές να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα.

Μπορείτε να δείτε εδώ την επιστολή των εταιρειών υπόδησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider