Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)
Για τα πιτσιρίκια που αγαπούν τα αυτοκίνητα, αλλά και για όλη την οικογένεια, προτείνουμε πέντε εμβληματικές ταινίες, που θα κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή στο σπίτι.

Οι ταινίες με πρωταγωνιστές αυτοκίνητα δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων. Η Disney κυρίως, με τη βοήθεια της Pixar τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει, διαχρονικά, μερικές από τις πλέον όμορφες και ευχάριστες παραγωγές της μεγάλης οθόνης για παιδιά. Ξεκινώντας από τις παλαιότερες έως τις πιο σύγχρονες, όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή την ψυχαγωγία, το γέλιο αλλά ενίοτε και τον προβληματισμό για τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά αυτές των παιδιών σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές.

Ας τις γνωρίσουμε:

Αξεπέραστη η πρώτη εκδοχή του 2006, χωρίς όμως οι συνέχειες του 2011 και του 2017 να αποτελούν κακέκτυπα. Ο πρωταγωνιστής “Κεραυνός McQueen” είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, του οποίου οι περιπέτειες έχουν σασπένς, προκαλούν γέλιο, συγκίνηση αλλά και προβληματισμό σχετικά με τη φιλία και το “χάσμα των γενεών”. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών, τα οποία ωστόσο μπορεί να κουράσει η μεγάλη διάρκεια, αντίστοιχη κανονικών ταινιών. Πολύ ωραίο θέαμα για όλη την οικογένεια, παρότι καρτούν. Η Pixar έχει κάνει καταπληκτική δουλειά όχι μόνο στο animation, αλλά επίσης στους ήχους των αυτοκινήτων.

 

Αρκετά παλιά ταινία, του 1968, με “ήρωα” και εδώ ένα αγωνιστικό, αλλά κλασικό αυτοκίνητο των αρχών του αιώνα. Τα δύο παιδιά της οικογένειας Potts, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που ζουν με τον εφευρέτη πατέρα τους και τον εκκεντρικό παππού τους, ανακαλύπτουν το κατεστραμμένο σχεδόν κλασικό αγωνιστικό και ζητούν από τον πατέρα τους να το αγοράσει και να το “αναστήσει”. Έτσι η περιπέτεια αρχίζει, με μαγικές προεκτάσεις. Κατάλληλη για παιδιά άνω των 6 ετών, έχει μεγάλη διάρκεια 144 λεπτά και δεν είναι καρτούν.

 

Κλασική κωμωδία του 1965 με τους αξεπέραστους Τζάκ Λέμον, Τόνι Κέτρις και την υπέροχη Νάταλι Γουντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένας αγώνας των πιο παράξενων αυτοκινήτων από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι μέσω της άγριας δύσης, προσφέρει αστείρευτο γέλιο. Ο καλός της ταινίας και πάντα ντυμένος στα λευκά “Μεγάλος Λέσλι” (Τόνι Κέρτις), θα καταφέρει φυσικά να επικρατήσει του κακού “καθηγητή Φέιτ” (Τζάκ Λέμον) και φυσικά να κερδίσει το κορίτσι. Η ταινία είναι περισσότερο οικογενειακή, αλλά μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά άνω των 6 ετών πολύ άνετα. Η μουσική είναι του Χένρι Μαντσίνι.

 

Ακόμα μια κλασική ταινία της Disney για παιδιά, από 6 ετών, που όμως μπορεί να την παρακολουθήσει πολύ ευχάριστα πόλη η οικογένεια. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Herbie, ένα VW Beetle με δική του προσωπικότητα, την οποία κάθε παιδί θα αγαπήσει αμέσως. Υπάρχουν ακόμα τρεις συνέχειες της ταινίας, αυτή όμως, η πρώτη του 1968, είναι η κορυφαία. Ο Herbie θα κερδίσει πολλούς αγώνες, θα πέσει σε χέρια κακών αλλά στο τέλος το καλό θα θριαμβεύσει. Η διάρκεια της ταινίας είναι 106 λεπτά.

 

Κλασική αλλά ιδιαίτερα αγαπημένη ταινία του 1963, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια. Θα τη δουν με πολύ διάθεση παιδιά από 8 ετών και άνω, καθώς φυσικά και όλη η οικογένεια. Ένα road movie με εξαιρετικές πλάκες, που εξελίσσονται κατά το κυνήγι ενός “θησαυρού” στη Νότια Καλιφόρνια. Το καστ είναι εξαιρετικό, με τον Σπένσερ Τρέισι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ηθοποιούς όπως ο Τζέρι Λιούις να κρατούν μικρότερους ρόλους.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:35

ΟΗΕ: Η Συρία σε κρίσιμο σταυροδρόμι ασφάλειας και μετάβασης - Τι ζητεί η Ελλάδα

20:22

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κάτω του 5% το ποσοστό της Marble Bar

20:11

Χρυσός - Ασήμι: Οι λόγοι που πυροδοτούν το ακατάσχετο ράλι

20:00

ΗΠΑ: Γενική απεργία και διαδήλωση στη Μινεσότα κατά της ICE

19:48

Στάρμερ: «Αποκρουστική» η δήλωση Τραμπ για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

19:35

IndiGo: Απευθείας πτήσεις από Βομβάη και Δελχί για Αθήνα

19:23

Εβδομάδα απωλειών στις ευρωαγορές - Τέλος θετικό σερί 8 μηνών

19:13

ΕΕ - Ινδία: Στο Νέο Δελχί οι Λάιεν και Κόστα για τη διμερή σύνοδο κορυφής

19:00

Σημαντική σύγκλιση Μελόνι - Μερτς: Ενισχύεται η ιταλογερμανική συνεργασία

18:54

Πιερρακάκης: Η ΑΑΔΕ δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει να λειτουργεί το Δημόσιο

18:48

Ideal: Από 4/2 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,15 ευρώ/μετοχή

18:33

BBC: Στους 165.661 νεκρούς, οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας

18:20

Profile: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Algosystems έναντι €3,7 εκατ.

18:06

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες στην τριμερή για Ουκρανία

18:03

ΧΑ: Το rotation κράτησε τον Γενικό Δείκτη κοντά στα νέα υψηλά

17:55

Politico: 10ετές σχέδιο 800 δισ. δολαρίων από ΗΠΑ και ΕΕ για Ουκρανία - Τι προβλέπει

17:43

Ελβετία: 70 από τους 116 τραυματίες στη φωτιά στο Κραν Μοντανά εξακολουθούν και νοσηλεύονται

17:32

Παπασταύρου: Ο ΔΕΣΦΑ συμβάλλει στην ευρωπαϊκή προσπάθεια απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο

17:20

Η Euronext Amsterdam «υποδέχθηκε» την CSG στη μεγαλύτερη IPO αμυντικής εταιρείας παγκοσμίως

17:08

Bloomberg: Η ΕΕ θα αναστείλει για ακόμα έξι μήνες τους αντιδασμούς στις ΗΠΑ ύψους 93 δισ. ευρώ

16:54

Wall Street: Μεικτή εβδομάδα με βαρίδι την Intel

16:49

Ζαχαράκη: «Θα επεκτείνουμε το ψηφιακό φροντιστήριο σε όλο το Λύκειο» - Η προσφορά από την Microsoft

16:47

Παπαθανάσης: Ανάπλαση κεντρικής πλατείας στο Βελβεντό Κοζάνης με δαπάνη 850.000 ευρώ

16:35

Παπασταύρου: Η Ελλάδα γίνεται μία γέφυρα που ενώνει τον Ατλαντικό

16:30

Η Binance «ψήφισε» την Ελλάδα ως βάση για παρουσία στην Ευρώπη

16:24

Ιράν: Πάνω από 5.000 οι νεκροί κατά την καταστολή των διαδηλώσεων σύμφωνα με ΜΚΟ

16:15

ΜΕΤΚΑ: Υπογραφή σύμβασης εργολαβίας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος

16:07

ΔΥΠΑ: Περισσότερες από 300 επιχειρήσεις στην 50ή «Ημέρα Καριέρας»

16:00

Προκήρυξη για τον δεύτερο υπερυπολογιστή της Ελλάδας στην Κοζάνη μέχρι τον Ιούνιο του 2026

15:49

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Δύο εκδηλώσεις στην Αρκαδία για τις ευκαιρίες πρόσβασης των ΜμΕ σε χρηματοδοτικά εργαλεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider