Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)
Για τα πιτσιρίκια που αγαπούν τα αυτοκίνητα, αλλά και για όλη την οικογένεια, προτείνουμε πέντε εμβληματικές ταινίες, που θα κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή στο σπίτι.

Οι ταινίες με πρωταγωνιστές αυτοκίνητα δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων. Η Disney κυρίως, με τη βοήθεια της Pixar τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει, διαχρονικά, μερικές από τις πλέον όμορφες και ευχάριστες παραγωγές της μεγάλης οθόνης για παιδιά. Ξεκινώντας από τις παλαιότερες έως τις πιο σύγχρονες, όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή την ψυχαγωγία, το γέλιο αλλά ενίοτε και τον προβληματισμό για τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά αυτές των παιδιών σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές.

Ας τις γνωρίσουμε:

Αξεπέραστη η πρώτη εκδοχή του 2006, χωρίς όμως οι συνέχειες του 2011 και του 2017 να αποτελούν κακέκτυπα. Ο πρωταγωνιστής “Κεραυνός McQueen” είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, του οποίου οι περιπέτειες έχουν σασπένς, προκαλούν γέλιο, συγκίνηση αλλά και προβληματισμό σχετικά με τη φιλία και το “χάσμα των γενεών”. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών, τα οποία ωστόσο μπορεί να κουράσει η μεγάλη διάρκεια, αντίστοιχη κανονικών ταινιών. Πολύ ωραίο θέαμα για όλη την οικογένεια, παρότι καρτούν. Η Pixar έχει κάνει καταπληκτική δουλειά όχι μόνο στο animation, αλλά επίσης στους ήχους των αυτοκινήτων.

 

Αρκετά παλιά ταινία, του 1968, με “ήρωα” και εδώ ένα αγωνιστικό, αλλά κλασικό αυτοκίνητο των αρχών του αιώνα. Τα δύο παιδιά της οικογένειας Potts, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που ζουν με τον εφευρέτη πατέρα τους και τον εκκεντρικό παππού τους, ανακαλύπτουν το κατεστραμμένο σχεδόν κλασικό αγωνιστικό και ζητούν από τον πατέρα τους να το αγοράσει και να το “αναστήσει”. Έτσι η περιπέτεια αρχίζει, με μαγικές προεκτάσεις. Κατάλληλη για παιδιά άνω των 6 ετών, έχει μεγάλη διάρκεια 144 λεπτά και δεν είναι καρτούν.

 

Κλασική κωμωδία του 1965 με τους αξεπέραστους Τζάκ Λέμον, Τόνι Κέτρις και την υπέροχη Νάταλι Γουντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένας αγώνας των πιο παράξενων αυτοκινήτων από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι μέσω της άγριας δύσης, προσφέρει αστείρευτο γέλιο. Ο καλός της ταινίας και πάντα ντυμένος στα λευκά “Μεγάλος Λέσλι” (Τόνι Κέρτις), θα καταφέρει φυσικά να επικρατήσει του κακού “καθηγητή Φέιτ” (Τζάκ Λέμον) και φυσικά να κερδίσει το κορίτσι. Η ταινία είναι περισσότερο οικογενειακή, αλλά μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά άνω των 6 ετών πολύ άνετα. Η μουσική είναι του Χένρι Μαντσίνι.

 

Ακόμα μια κλασική ταινία της Disney για παιδιά, από 6 ετών, που όμως μπορεί να την παρακολουθήσει πολύ ευχάριστα πόλη η οικογένεια. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Herbie, ένα VW Beetle με δική του προσωπικότητα, την οποία κάθε παιδί θα αγαπήσει αμέσως. Υπάρχουν ακόμα τρεις συνέχειες της ταινίας, αυτή όμως, η πρώτη του 1968, είναι η κορυφαία. Ο Herbie θα κερδίσει πολλούς αγώνες, θα πέσει σε χέρια κακών αλλά στο τέλος το καλό θα θριαμβεύσει. Η διάρκεια της ταινίας είναι 106 λεπτά.

 

Κλασική αλλά ιδιαίτερα αγαπημένη ταινία του 1963, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια. Θα τη δουν με πολύ διάθεση παιδιά από 8 ετών και άνω, καθώς φυσικά και όλη η οικογένεια. Ένα road movie με εξαιρετικές πλάκες, που εξελίσσονται κατά το κυνήγι ενός “θησαυρού” στη Νότια Καλιφόρνια. Το καστ είναι εξαιρετικό, με τον Σπένσερ Τρέισι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ηθοποιούς όπως ο Τζέρι Λιούις να κρατούν μικρότερους ρόλους.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:24

Berenberg: Ο πόλεμος στο Ιράν θα παραταθεί – Ενισχύονται τα σενάρια κλιμάκωσης

11:19

Μνημόνιο Συνεργασίας Metlen και Naval Group για projects υποβρυχίων και φρεγατών

11:15

Qualco: Σύμβαση 58 εκατ. ευρώ για έργο πληροφορικής για ΕΕ

11:08

Goldman Sachs για ΕΚΤ: Δύο αυξήσεις επιτοκίων από 0,25% Απρίλιο και Ιούνιο

10:58

ΔΥΠΑ: Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στην 53η «Ημέρα Καριέρας» στο Ηράκλειο

10:50

«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας - Ανάχωμα στις 2.000 μονάδες αναζητά ο Γενικός Δείκτης

10:50

Λιονέλ Ζοσπέν: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας

10:43

Ευρωαγορές: «Κόκκινοι» δείκτες λόγω τελεσίγραφου Τραμπ

10:37

Μητσοτάκης: Δέσμη 4 μέτρων στήριξης, 300 εκατ. ευρώ

10:34

Αktor: Απέκτησε το 100% της «Αίολος Εύβοιας Ενεργειακή» έναντι 20 εκατ.

10:29

Nτεμπούτο για το πρώτο «Σκλαβενίτης Food to Go» στο Σύνταγμα

10:26

ΟΗΕ: Η περίοδος 2015-2025 ήταν η θερμότερη δεκαετία που έχει καταγραφεί ποτέ

10:20

Η Ιαπωνία δεν θα ζητήσει από το Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

10:12

Καφούνης: Οι ΜμΕ χρειάζονται όχι μόνο σωστή διάγνωση αλλά και ειδικές, άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις

10:12

Παπαθανάσης: Νέες ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων κτιρίων, ύψους 5,785 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ

10:12

Credia: Με τρεις cornerstone επενδυτές προχωρά σε ΑΜΚ 300 εκατ. ευρώ

10:05

Bitcoin: Σε χαμηλό δύο εβδομάδων λόγω πολεμικής έντασης

09:49

Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για πληγέντες από φυσικές καταστροφές - Tροπολογία του ΥΠΕΘΟΟ

09:45

Ταχιάος: «Προτεραιότητα οι δημόσιες συγκοινωνίες»

09:43

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Να αναλάβουμε δράση για δευτερογενείς επιπτώσεις στον πληθωρισμό

09:32

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει νέα μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις του πολέμου

09:26

Κατρακυλά 10% ο χρυσός μετά τη χειρότερη εβδομάδα του από το 1983

09:11

Κτηματολόγιο: Πώς βλέπουμε βήμα βήμα τους όρους δόμησης για το ακίνητό μας

09:09

Πετρέλαιο: Στα 113 δολ. το Brent με φόντο το τελεσίγραφο Τραμπ

09:06

ΚΕΦΙΜ: 7 στους 10 οικονομολόγους λένε «ναι» στις νέες εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ

09:04

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Η Haleon ενώνει δυνάμεις με τους Γιατρούς του Κόσμου

08:53

Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Κούβα

08:48

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στα ταξί σήμερα

08:37

IEA: Ο κόσμος αντιμέτωπος με τη χειρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και δεκαετίες

08:28

Δημοτικές εκλογές Γαλλίας: Η διασπασμένη Αριστερά νικήτρια του β' γύρου

gazzetta
gazzetta reader insider insider