Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)
Για τα πιτσιρίκια που αγαπούν τα αυτοκίνητα, αλλά και για όλη την οικογένεια, προτείνουμε πέντε εμβληματικές ταινίες, που θα κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή στο σπίτι.

Οι ταινίες με πρωταγωνιστές αυτοκίνητα δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων. Η Disney κυρίως, με τη βοήθεια της Pixar τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει, διαχρονικά, μερικές από τις πλέον όμορφες και ευχάριστες παραγωγές της μεγάλης οθόνης για παιδιά. Ξεκινώντας από τις παλαιότερες έως τις πιο σύγχρονες, όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή την ψυχαγωγία, το γέλιο αλλά ενίοτε και τον προβληματισμό για τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά αυτές των παιδιών σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές.

Ας τις γνωρίσουμε:

Αξεπέραστη η πρώτη εκδοχή του 2006, χωρίς όμως οι συνέχειες του 2011 και του 2017 να αποτελούν κακέκτυπα. Ο πρωταγωνιστής “Κεραυνός McQueen” είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, του οποίου οι περιπέτειες έχουν σασπένς, προκαλούν γέλιο, συγκίνηση αλλά και προβληματισμό σχετικά με τη φιλία και το “χάσμα των γενεών”. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών, τα οποία ωστόσο μπορεί να κουράσει η μεγάλη διάρκεια, αντίστοιχη κανονικών ταινιών. Πολύ ωραίο θέαμα για όλη την οικογένεια, παρότι καρτούν. Η Pixar έχει κάνει καταπληκτική δουλειά όχι μόνο στο animation, αλλά επίσης στους ήχους των αυτοκινήτων.

 

Αρκετά παλιά ταινία, του 1968, με “ήρωα” και εδώ ένα αγωνιστικό, αλλά κλασικό αυτοκίνητο των αρχών του αιώνα. Τα δύο παιδιά της οικογένειας Potts, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που ζουν με τον εφευρέτη πατέρα τους και τον εκκεντρικό παππού τους, ανακαλύπτουν το κατεστραμμένο σχεδόν κλασικό αγωνιστικό και ζητούν από τον πατέρα τους να το αγοράσει και να το “αναστήσει”. Έτσι η περιπέτεια αρχίζει, με μαγικές προεκτάσεις. Κατάλληλη για παιδιά άνω των 6 ετών, έχει μεγάλη διάρκεια 144 λεπτά και δεν είναι καρτούν.

 

Κλασική κωμωδία του 1965 με τους αξεπέραστους Τζάκ Λέμον, Τόνι Κέτρις και την υπέροχη Νάταλι Γουντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένας αγώνας των πιο παράξενων αυτοκινήτων από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι μέσω της άγριας δύσης, προσφέρει αστείρευτο γέλιο. Ο καλός της ταινίας και πάντα ντυμένος στα λευκά “Μεγάλος Λέσλι” (Τόνι Κέρτις), θα καταφέρει φυσικά να επικρατήσει του κακού “καθηγητή Φέιτ” (Τζάκ Λέμον) και φυσικά να κερδίσει το κορίτσι. Η ταινία είναι περισσότερο οικογενειακή, αλλά μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά άνω των 6 ετών πολύ άνετα. Η μουσική είναι του Χένρι Μαντσίνι.

 

Ακόμα μια κλασική ταινία της Disney για παιδιά, από 6 ετών, που όμως μπορεί να την παρακολουθήσει πολύ ευχάριστα πόλη η οικογένεια. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Herbie, ένα VW Beetle με δική του προσωπικότητα, την οποία κάθε παιδί θα αγαπήσει αμέσως. Υπάρχουν ακόμα τρεις συνέχειες της ταινίας, αυτή όμως, η πρώτη του 1968, είναι η κορυφαία. Ο Herbie θα κερδίσει πολλούς αγώνες, θα πέσει σε χέρια κακών αλλά στο τέλος το καλό θα θριαμβεύσει. Η διάρκεια της ταινίας είναι 106 λεπτά.

 

Κλασική αλλά ιδιαίτερα αγαπημένη ταινία του 1963, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια. Θα τη δουν με πολύ διάθεση παιδιά από 8 ετών και άνω, καθώς φυσικά και όλη η οικογένεια. Ένα road movie με εξαιρετικές πλάκες, που εξελίσσονται κατά το κυνήγι ενός “θησαυρού” στη Νότια Καλιφόρνια. Το καστ είναι εξαιρετικό, με τον Σπένσερ Τρέισι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ηθοποιούς όπως ο Τζέρι Λιούις να κρατούν μικρότερους ρόλους.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

01:10

Αμερικανικά αντίποινα εναντίον του Ιράν για την κατάρριψη ελικοπτέρου - Με πυραύλους απάντησε η Τεχεράνη

23:59

Ουκρανία: Οι ηγέτες σκανδιναβικών και βαλτικών χωρών υποστηρίζουν την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

23:51

Axios - New York Times: Ιρανικό drone κατέρριψε το αμερικανικό ελικόπτερο στo Ορμούζ

23:45

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Καθυστερήσεις στις πτήσεις Τετάρτη και Πέμπτη

23:35

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

23:29

Περισυλλογή 150 αλλοδαπών νότια της Κρήτης - 2.663 συλλήψεις από Λιμενικό τον Μάιο

23:24

Wall Street: Έσωσε το πρόσημο ο Dow, επέστρεψε στα κόκκινα ο Nasdaq

23:00

Γερμανία: Σε επίπεδο-ρεκόρ τα εγκλήματα με πολιτικό κίνητρο

22:38

Τεχνητή νοημοσύνη, εργασία και δημοκρατία στο επίκεντρο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Θόδωρου Σκυλακάκη

22:31

Χρυσός: Πτώση εν μέσω φόβων για αύξηση των επιτοκίων

22:18

Τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα προκαλούν περίπου 400.000 θανάτους κάθε χρόνο

22:07

Έντονη βροχόπτωση στην Τρίπολη - Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική

22:02

Βαριές απώλειες για το πετρέλαιο μετά τη δήλωση Ράιτ για αύξηση της ροής στο Ορμούζ

21:45

Κύμα καύσωνα σε νότια και κεντρική Ιταλία από Τετάρτη

21:21

Αφγανιστάν: Η αστυνομία διαλύει διαδηλώσεις κατά του χιτζάμπ στο δυτικό τμήμα της χώρας

21:05

Δήμας: «Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του νέου ευρωπαϊκού χάρτη συνδεσιμότητας και ασφάλειας»

20:53

Οι Κινέζοι χάκερς συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή κατασκοπείας για τις εταιρείες τεχνολογίας

20:42

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας - Θα τιμήσουμε τη συμμαχία με ΗΠΑ»

20:30

ΗΠΑ: Η NASA ανακοίνωσε τα μέλη της αποστολής Artemis III

20:17

Βουλγαρία: Η νέα κυβέρνηση δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία

20:09

Η Ελλάδα καταγράφει τη υψηλότερη αύξηση στη χρήση κάνναβης από εφήβους

20:08

Ο Τραμπ υπόσχεται να «απαντήσει» στην κατάρριψη αμερικανικού ελικοπτέρου από το Ιράν

19:55

«Βουτιά» 4% για το bitcoin, «φλερτάρει» με τα 60.000 δολάρια

19:49

Βέλγος πρωθυπουργός: «Σκέτη βλακεία» η ακύρωση κατασκευής κοινού μαχητικού Γερμανίας-Γαλλίας-Ισπανίας

19:37

Ρωσία: Το υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης εισηγείται άρση της απαγόρευσης του Roblox

19:30

Πιερρακάκης: «Για το ιδιωτικό χρέος υλοποιούμε ρυθμίσεις, οι οποίες επιβραβεύουν τους συνεπείς»

19:28

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Πτώση 3% για την BP

19:10

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κερδίζει τους ξένους και… ψάχνει τους Έλληνες

19:06

Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση του Φιλύρου

19:03

Αίγυπτος: Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες στο Κάιρο για ένα σχέδιο αφοπλισμού για τη Γάζα


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider