Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι 5 καλύτερες ταινίες με αυτοκίνητα για παιδιά (vid)
Για τα πιτσιρίκια που αγαπούν τα αυτοκίνητα, αλλά και για όλη την οικογένεια, προτείνουμε πέντε εμβληματικές ταινίες, που θα κάνουν πιο ευχάριστη την παραμονή στο σπίτι.

Οι ταινίες με πρωταγωνιστές αυτοκίνητα δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων. Η Disney κυρίως, με τη βοήθεια της Pixar τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει, διαχρονικά, μερικές από τις πλέον όμορφες και ευχάριστες παραγωγές της μεγάλης οθόνης για παιδιά. Ξεκινώντας από τις παλαιότερες έως τις πιο σύγχρονες, όλες έχουν ως κοινό παρονομαστή την ψυχαγωγία, το γέλιο αλλά ενίοτε και τον προβληματισμό για τις ανθρώπινες σχέσεις και ειδικά αυτές των παιδιών σε σχέση με τις μεγαλύτερες γενιές.

Ας τις γνωρίσουμε:

Αξεπέραστη η πρώτη εκδοχή του 2006, χωρίς όμως οι συνέχειες του 2011 και του 2017 να αποτελούν κακέκτυπα. Ο πρωταγωνιστής “Κεραυνός McQueen” είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, του οποίου οι περιπέτειες έχουν σασπένς, προκαλούν γέλιο, συγκίνηση αλλά και προβληματισμό σχετικά με τη φιλία και το “χάσμα των γενεών”. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 5 ετών, τα οποία ωστόσο μπορεί να κουράσει η μεγάλη διάρκεια, αντίστοιχη κανονικών ταινιών. Πολύ ωραίο θέαμα για όλη την οικογένεια, παρότι καρτούν. Η Pixar έχει κάνει καταπληκτική δουλειά όχι μόνο στο animation, αλλά επίσης στους ήχους των αυτοκινήτων.

 

Αρκετά παλιά ταινία, του 1968, με “ήρωα” και εδώ ένα αγωνιστικό, αλλά κλασικό αυτοκίνητο των αρχών του αιώνα. Τα δύο παιδιά της οικογένειας Potts, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που ζουν με τον εφευρέτη πατέρα τους και τον εκκεντρικό παππού τους, ανακαλύπτουν το κατεστραμμένο σχεδόν κλασικό αγωνιστικό και ζητούν από τον πατέρα τους να το αγοράσει και να το “αναστήσει”. Έτσι η περιπέτεια αρχίζει, με μαγικές προεκτάσεις. Κατάλληλη για παιδιά άνω των 6 ετών, έχει μεγάλη διάρκεια 144 λεπτά και δεν είναι καρτούν.

 

Κλασική κωμωδία του 1965 με τους αξεπέραστους Τζάκ Λέμον, Τόνι Κέτρις και την υπέροχη Νάταλι Γουντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένας αγώνας των πιο παράξενων αυτοκινήτων από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι μέσω της άγριας δύσης, προσφέρει αστείρευτο γέλιο. Ο καλός της ταινίας και πάντα ντυμένος στα λευκά “Μεγάλος Λέσλι” (Τόνι Κέρτις), θα καταφέρει φυσικά να επικρατήσει του κακού “καθηγητή Φέιτ” (Τζάκ Λέμον) και φυσικά να κερδίσει το κορίτσι. Η ταινία είναι περισσότερο οικογενειακή, αλλά μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά άνω των 6 ετών πολύ άνετα. Η μουσική είναι του Χένρι Μαντσίνι.

 

Ακόμα μια κλασική ταινία της Disney για παιδιά, από 6 ετών, που όμως μπορεί να την παρακολουθήσει πολύ ευχάριστα πόλη η οικογένεια. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Herbie, ένα VW Beetle με δική του προσωπικότητα, την οποία κάθε παιδί θα αγαπήσει αμέσως. Υπάρχουν ακόμα τρεις συνέχειες της ταινίας, αυτή όμως, η πρώτη του 1968, είναι η κορυφαία. Ο Herbie θα κερδίσει πολλούς αγώνες, θα πέσει σε χέρια κακών αλλά στο τέλος το καλό θα θριαμβεύσει. Η διάρκεια της ταινίας είναι 106 λεπτά.

 

Κλασική αλλά ιδιαίτερα αγαπημένη ταινία του 1963, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια. Θα τη δουν με πολύ διάθεση παιδιά από 8 ετών και άνω, καθώς φυσικά και όλη η οικογένεια. Ένα road movie με εξαιρετικές πλάκες, που εξελίσσονται κατά το κυνήγι ενός “θησαυρού” στη Νότια Καλιφόρνια. Το καστ είναι εξαιρετικό, με τον Σπένσερ Τρέισι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ηθοποιούς όπως ο Τζέρι Λιούις να κρατούν μικρότερους ρόλους.

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:35

Τσιόδρας: Το Omnibus 6 θα εξοικονομήσει τουλάχιστον 363 εκατ. ευρώ ετησίως για τις επιχειρήσεις στην ΕΕ

11:34

Η ώρα της πολιτικής απόφασης για την απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών

11:26

Κοντογεώργης: «Τρέχει» ο κυβερνητικός αναπτυξιακός σχεδιασμός σε Μακεδονία και Θράκη

11:19

Απεργούν τα ταξί σε όλη την Ελλάδα

11:17

Praktiker Hellas: Επανεκκίνηση με τη στήριξη της Dedeman - Νέα, δυναμική φάση ανάπτυξης

11:16

Παπασταύρου: Οι δηλώσεις Τραμπ επιβεβαιώνουν τις πιο ισχυρές από ποτέ σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ

11:10

Επεκτείνεται η συνεργασία IDE-Raytheon: Νέα έργα άνω των 108 εκατ. δολαρίων για το Patriot

10:58

Η Sunlight επιτυγχάνει ένα ακόμη ορόσημο στην ηλεκτροκίνηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας

10:54

ΠΑΣΟΚ: Αναστολή κομματικής ιδιότητας της Αναστασίας Χατζηδάκη για την υπόθεση ΟΠΕΚΑ

10:52

Θεοδωρικάκος: «Η ΝΔ έχει τη μόνη θετική και δυναμική πρόταση για την Ελλάδα του 2030»

10:47

Προς «πράσινο 3x3» οι ευρωαγορές

10:36

Qualco UK: Στρατηγική συνεργασία με την Thames Water στο Ηνωμένο Βασίλειο

10:23

Χρηματιστήριο: Σήμα αντίδρασης από τράπεζες με αιχμή την Κύπρου

10:10

Airbnb: «Κάντε κράτηση τώρα, πληρώστε αργότερα» - Νέος τρόπος πληρωμής με μεγαλύτερη ευελιξία

10:01

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να συμβάλει άμεσα στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ

10:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην Αθήνα - Τι διεκδικούν

09:57

ΟΝΕΧ Ναυπηγεία Σύρου: Σε λειτουργία μετά από 15 χρόνια το σύστημα ανέλκυσης πλοίων Syncrolift

09:48

Παπαθανάσης: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο Έξυπνες Πόλεις - Δράσεις σε Ελλάδα και Αλβανία

09:46

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση 17.500 ευρώ σε νέους έως 29 ετών

09:35

Microsoft: Επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων στον «Παγκόσμιο Νότο» με άρωμα ΑΙ

09:24

Ο Βανς διαβεβαίωσε ότι δεν έχει «καμιά σύγκρουση» με τον Ρούμπιο

09:23

Τρ. Κύπρου: Καθαρά κέρδη 128 εκατ. στο δ' τρίμηνο και ρεκόρ πιστωτικής επέκτασης

09:18

Ο Μερτς αποκλείει την απόκτηση πυρηνικών όπλων από τη Γερμανία

09:12

Σε χαμηλό 10 μηνών ο πληθωρισμός στη Βρετανία - Στο 3% τον Ιανουάριο

09:05

Δεύτερη ημέρα συνομιλιών Ρωσίας - Ουκρανίας: «Ουσιαστική πρόοδο» βλέπουν οι ΗΠΑ

08:58

Ποιος θα οδηγεί το τρακτέρ το 2035; Η βόμβα της γήρανσης και η «Gen Z» που γυρίζει την πλάτη

08:50

Ανεβάζει ταχύτητα το 5G SA στην Ελλάδα - Οι επιδόσεις

08:45

Άλμα εξαγωγών για την Αφοί Χαΐτογλου - Επόμενοι «σταθμοί» Ιαπωνία και Κορέα

08:38

Γεωργιάδης: Το ΙΦΕΤ είναι η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη της χώρας

08:37

Στρατηγικής σημασίας η παρουσία Μητσοτάκη στο India AI Impact Summit - Το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider