Eμβληματικό Buggy της «γενιάς του ΄68» πωλήθηκε για 50.000 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eμβληματικό Buggy της «γενιάς του ΄68» πωλήθηκε για 50.000 ευρώ
Τα Buggies του Bruce Meyers θεωρούνται στις ΗΠΑ θρυλικά. Ένα από αυτά άλλαξε πρόσφατα ιδιοκτήτη σε υψηλότερη τιμή από την εκτιμώμενη αξία του.

Ο Bruce F. Meyers δεν είναι πολύ γνωστός στην Ευρώπη, όμως στις ΗΠΑ αποτελεί μία πασίγνωστη προσωπικότητα, καθώς είναι ο δημιουργός του εμβληματικού Buggy Meyers Manx, που έκανε πάταγο στις αρχές της δεκαετίας του 60. Τα ανοιχτά μοντέλα, που βασίζονταν στο Σκαραβαίο της Volkswagen και προορίζονταν αποκλειστικά για την ψυχαγωγία των οδηγών και των επιβατών τους συμμετείχαν σε γνωστές κινηματογραφικές ταινίες της εποχής, όπως –μεταξύ άλλων- την «Υπόθεση Τόμας Κράουν». Eτσι απέκτησαν πολύ γρήγορα ένα μεγάλο και φανατικό κοινό, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη και σήμερα περιζήτητα.

Το απέριττο εσωτερικό μπορεί να πλυθεί με μάνικα και νερό.

Αυτό επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά και σε πρόσφατη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, όπου προσφέρθηκε προς πώληση ένα από τα πρώτα Buggies προσειράς με νούμερο σασσί 118643521. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κατασκευαστεί το σημαδιακό έτος 1968 και ήταν σαν καινούριο, καθώς είχε αναλάβει την πλήρη ανακαίνισή του ένας σπεσιαλίστας μοντέλων της Volkswagen και της Porsche στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Bάση των συγκεκριμένων Buggies ήταν ο Σκαραβαίος της VW.

Τελικά το Buggy με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.914 κ.εκ. και την απόδοση των 100 ίππων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και άλλαξε χέρια σε υψηλότερη τιμή από την εκτιμώμενη αξία του. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του RM Sotheby’s υπολόγιζαν, ότι θα πιάσει από 40.000 έως το πολύ 50.000 δολάρια, ωστόσο το ανοιχτό μοντέλο πωλήθηκε τελικά για 55.200 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 50.000 ευρώ.

O κινητήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος του πανάλαφρου αμαξώματος.

Ο oίκος RM Sotheby’s έχει εξελιχθεί σταδιακά σε εξειδικευμένο πωλητή των Buggies της Meyers Manx, καθώς έχει μεσολαβήσει με επιτυχία στην αγοραπωλησία πολλών τέτοιων μοντέλων σε ανώτερες τιμές από τις προσδοκώμενες. Όπως δηλαδή συνέβη και στην τελευταία περίπτωση με το Buggy των 55.200 δολαρίων!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider