Μαϊλλης: Μπαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο της Αλεξανδρούπολης

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαϊλλης: Μπαίνει λουκέτο στο εργοστάσιο της Αλεξανδρούπολης

Το πρώτο λουκέτο για το 2018 μετρά η αγορά καθώς κατεβάζει τελικά ρολά το εργοστάσιο της Μαϊλλης στην Αλεξανδρούπολη, στο οποίο απασχολούνταν 49 εργαζόμενοι.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου Μαϊλλης, ο οποίος ανήκει στην πολυεθνική HIG «η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα αναδιαμορφώνεται με την σταδιακή μείωση και εν τέλει διακοπή, της παραγωγής του εργοστασίου της Αλεξανδρούπολης. Πιο συγκεκριμένα, η διακοπή της παραγωγής αφορά στα προϊόντα χαρτογωνίες, θερμοσυρρικνούμενο φιλμ και εκτατό φιλμ και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Σημειώνεται ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του εργοστασίου και των γραμμών παραγωγής δεν προβλέπεται να μεταφερθεί σε άλλη παραγωγική μονάδα του ομίλου, αλλά θα εκποιηθεί προς τρίτους αγοραστές. Με σεβασμό στην πολύχρονη προσφορά και αφοσίωση των ανθρώπων της, η εταιρεία έχει μεριμνήσει για αποζημιώσεις πλέον του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, για τους 49 εργαζομένους του εργοστασίου που επηρεάζονται».

Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Οινόφυτα, οι οποίες περιλαμβάνουν μονάδα παραγωγής και τις μονάδες πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών της εταιρείας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Η Μαΐλλης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα συνεχίσει να απασχολεί σχεδόν 200 άτομα στην Ελλάδα. Η μονάδα παραγωγής στα Οινόφυτα, αποτελεί την κύρια εξαγωγική βάση του Ομίλου, σε προϊόντα μεταλλικής περίδεσης.

Να σημειωθεί ότι η Μαϊλλης εξαγοράστηκε από την HIG το 2014 και πλέον η έδρα της είναι το Λουξεμβούργο, ενώ η εν Ελλάδι Μαϊλλης έχει μετατραπεί σε θυγατρική.

Τα οικονομικά προβλήματα της Μαϊλλης ξεκίνησαν το 2012 καθώς εμφάνιζε έλλειψης ρευστότητας και υψηλό δανεισμό.

Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να επιβιώσει χωρίς χρηματοδότηση η κατάσταση επιδεινώθηκε το 2013 καθώς σημαντικοί πελάτες άρχισαν να εγκαταλείπουν την εταιρεία ενώ διεκόπη και η πίστωση από προμηθευτές γεγονός που δημιούργησε χρηματοδοτικό άνοιγμα ύψους 11 εκατ. που αδυνατούσε η εταιρεία να καλύψει.

Η μετατροπή της ελληνικής βιομηχανίας σε θυγατρική εταιρείας συμμετοχών που συστάθηκε στο Λουξεμβούργο, δρομολογήθηκε από τον περασμένο Μάρτιο και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Το 2016 η Μαϊλλης στην Ελλάδα κατέγραψε πωλήσεις 65,075 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 13%.

Παρουσίασε δε ζημιές προ φόρων 3,37 εκατ. ευρώ (από 5,15 εκατ. ευρώ το 2015) και μετά την πρόβλεψη για φόρους ζημιές 3,23 εκατ. ευρώ (από 4,015 εκατ. ευρώ το 2015).

Σε ενοποιημένο επίπεδο η Μαΐλλης κατέγραψε πωλήσεις ύψους 267,76 εκατ. ευρώ έναντι 279,845 εκατ. ευρώ το 2015, μειωμένες κατά 4,3%.

Οι πωλήσεις του ομίλου προήλθαν σε ποσοστό 19,8% από την Ιταλία (53,11 εκατ. ευρώ), 17,5% από την Κεντρική Ευρώπη (46,99 εκατ. ευρώ), 16,3% από την Ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα (43,60 εκατ. ευρώ), 25,5% από τη Δυτική Ευρώπη εκτός της Ιταλίας και της Ελλάδας (67,99 εκατ. ευρώ) και σε ποσοστό 20,9% από τη Βόρεια Αμερική (56,07 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider