ASML: Ανοδική αναθεώρηση του guidance για το 2026 - Κέρδη 2,76 δισ. στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ASML: Ανοδική αναθεώρηση του guidance για το 2026 - Κέρδη 2,76 δισ. στο α' τρίμηνο
ASML / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Η ολλανδική εταιρεία εξοπλισμού για ημιαγωγούς ανέφερε πως τα κέρδη α' τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 2,76 δισ. ευρώ έναντι 2,36 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2025.

Στην ανοδική αναθεώρηση του guidance για το 2026 προχώρησε η ASML, καθώς η ολλανδική εταιρεία εξοπλισμού για ημιαγωγούς αναμένεται να επωφεληθεί από την συνεχή αύξηση της ζήτησης από τον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά σχεδόν 1,5% στις συναλλαγές της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Πιο αναλυτικά, η ASML αναμένει πωλήσεις μεταξύ 36 δισ. και 40 δισ. ευρώ για το σύνολο του έτους, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 34 δισ. με 39 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές περίμεναν η πρόβλεψη να είναι κοντά στα 37,7 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε πως τα κέρδη α' τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 2,76 δισ. ευρώ έναντι 2,36 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2025, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 8,76 δισ. ευρώ έναντι 7,74 δισ. ευρώ πέρυσι.

Οι μετοχές της ASML έχουν ενισχυθεί 39% αυτό το έτος καθώς μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη, όπως η Microsoft και η Alphabet μεταξύ άλλων, αλλά και νέοι παίκτες όπως η OpenAI και η Anthropic σχεδιάζουν να ξοδέψουν τρισεκατομμύρια δολάρια σε υποδομές για να στηρίξουν τις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύσσουν.

«Η ζήτηση για τσιπ ξεπερνά την προσφορά. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες μας επιταχύνουν τα σχέδια τους για την επέκταση της παραγωγικής τους ικανότητας για το 2026 και μετά... οι πελάτες μας έχουν ενισχύσει την αναμενόμενη ζήτηση για τα προϊόντα μας σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Christophe Fouquet σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

CNN: Χάθηκε αμερικανικό drone αξίας 240 εκατ. ευρώ στον Περσικό Κόλπο - Υπάρχουν μόνο 20

Μπορεί και πάνω από 5% - Ακραία αβεβαιότητα - Προώθηση εξαγορών και συγχωνεύσεων

Οι δουλειές με τα υψηλότερα εισοδήματα στην Ελλάδα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider