Νότια Κορέα: Θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για ευνοϊκούς όρους στους δασμούς των τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Νότια Κορέα: Θα διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για ευνοϊκούς όρους στους δασμούς των τσιπ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η Samsung Electronics και η SK Hynix της Νότιας Κορέας συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους παραγωγούς τσιπ μνήμης παγκοσμίως.

Η Νότια Κορέα θα επιδιώξει ευνοϊκούς όρους όσον αφορά τους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές μνημών (memory chips), δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρία της χώρας την Κυριακή.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διακήρυξη της κυβέρνησης Τραμπ για την επιβολή δασμών σε τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, η χώρα είχε δημοσιεύσει πέρυσι κοινό ενημερωτικό έγγραφο για την εμπορική της συμφωνία με τις ΗΠΑ. Το έγγραφο αυτό περιλάμβανε όρους που διασφαλίζουν ότι η Νότια Κορέα δεν θα αντιμετωπιστεί δυσμενέστερα από βασικούς ανταγωνιστές της, όσον αφορά τους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές τσιπ.

Το Σάββατο, ο υπουργός Εμπορίου της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι οι αμερικανικοί δασμοί σε ορισμένα προηγμένα υπολογιστικά τσιπ θα έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στις νοτιοκορεατικές εταιρείες.

Η Samsung Electronics και η SK Hynix της Νότιας Κορέας συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους παραγωγούς τσιπ μνήμης παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τουρισμός: Last minute θα είναι η σεζόν του 2026

Η Ελλάδα ξανανοίγει τον φάκελο της γεωθερμίας - Οι περιοχές, τα εμπόδια και το στοίχημα των επενδύσεων

Πωλήσεις δανείων και ακινήτων άνω των 500 εκατ. δρομολογεί η Πειραιώς

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider