Dyson: Περικοπή περίπου 1.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Dyson: Περικοπή περίπου 1.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών σκουπών Dyson πρόκειται να περικόψει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αυτή τη στιγμή απασχολεί 3.500 άτομα.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών σκουπών Dyson πρόκειται να περικόψει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αυτή τη στιγμή απασχολεί 3.500 άτομα. Η εταιρεία - κολοσσός του κλάδου, γνωστή για τα καινοτόμα πιστολάκια μαλλιών, τα κλιματιστικά και πολλά άλλα, ανέφερε πως οι απολύσεις ήταν αποτέλεσμα των «ολοένα και πιο έντονων και ανταγωνιστικών παγκόσμιων αγορών».

«Έχουμε αναπτυχθεί γρήγορα και, όπως όλες οι εταιρείες, αναθεωρούμε τις παγκόσμιες δομές μας κατά καιρούς για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον. Ως εκ τούτου, προτείνουμε αλλαγές στον οργανισμό μας, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε απολύσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Dyson, Hanno Kirner, σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο CNBC.

«Η Dyson δραστηριοποιείται σε όλο και πιο έντονες και ανταγωνιστικές παγκόσμιες αγορές, στις οποίες ο ρυθμός της καινοτομίας και της αλλαγής μόνο επιταχύνεται. Γνωρίζουμε ότι πρέπει πάντα να είμαστε επιχειρηματικοί και ευέλικτοι – αρχές που δεν είναι καινούριες για τον Dyson».

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να παραμείνει το βασικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για την Dyson, η οποία διαθέτει Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας στο Malmesbury του Wiltshire.

Σημειώνεται πως η εταιρική αναδιάρθρωση στην εταιρεία ξεκίνησε πριν από τις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου που ανακοινώθηκαν τον Μάιο από τον πρώην πρωθυπουργό Rishi Sunak. Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα κέρδισε συντριπτική νίκη στις εκλογές, ανατρέποντας τους Συντηρητικούς μετά από 14 χρόνια.

Ο Τζέιμς Ντάισον, ιδρυτής και επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας μηχανικών, είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Σουνάκ, κατηγορώντας τις υποσχέσεις του να κάνει τη Βρετανία «επιστημονική υπερδύναμη» σε μια επιστολή προς τους Times του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλήγμα έως 2 δισ. δολάρια στα κέρδη του β' τριμήνου αναμένει η BP - Πιέσεις στη μετοχή

Porsche: Πτώση 7% στις παραδόσεις λόγω μειωμένης ζήτησης στην Κίνα

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στην εξαγορά της KIKO από την L Catterton

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider