Στέλεχος Amazon: «Μύθος» ότι τα ρομπότ κλέβουν θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στέλεχος Amazon: «Μύθος» ότι τα ρομπότ κλέβουν θέσεις εργασίας
Είναι μύθος ότι τα ρομπότ κλέβουν τις θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους, είπε κορυφαίο στέλεχος της Amazon, στο CNBC. 

Είναι μύθος ότι τα ρομπότ κλέβουν τις θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους, είπε κορυφαίο στέλεχος της Amazon, στο CNBC.

Αντί να αντικαθιστούν θέσεις εργασίας, η ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες ενισχύουν τον ρόλο των ανθρώπων, ανέφερε ο Stefano La Rovere, διευθυντής ρομποτικής, μηχατρονικής και βιώσιμης συσκευασίας στην Amazon, τονίζοντας ότι οι νέες τεχνολογίες οδηγούν στη δημιουργία νέων κατηγοριών θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την Amazon, η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών έχει ενισχύσει πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας στα κέντρα της στην Ευρώπη.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου υποστηρίζει ότι έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 1.000 νέες τεχνολογίες σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο των κέντρων της τα τελευταία πέντε χρόνια, σε μια επένδυση που ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ.

«Τα ρομπότ και η τεχνολογία βοηθούν τους υπαλλήλους μας... μειώνοντας την απόσταση με τα πόδια μεταξύ των εργασιών, αφαιρώντας επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή [βοηθώντας τους] να σηκώνουν μεγάλα βάρη», τόνισε ο La Rovere.

«Με τη σειρά τους, οι υπάλληλοί μας μπορούν να μάθουν νέες δεξιότητες και μπορούν να αποκτήσουν νέες ικανότητες που τους επιτρέπουν να προχωρήσουν προς τους στόχους της σταδιοδρομίας τους», πρόσθεσε.

«Τα τελευταία χρόνια, περισσότερες από 700 νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση της τεχνολογίας», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Societe Generale θα πουλήσει τις επιχειρήσεις της στο Μαρόκο έναντι 800 εκατ. δολαρίων

ΙΕΑ: Αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου το 2024

Γερμανία: Σε χαμηλά σχεδόν τριών ετών ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider