Airbus: Κερδίζει έδαφος στην Ασία, «κλέβοντας» πελάτες από την Boeing

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Airbus: Κερδίζει έδαφος στην Ασία, «κλέβοντας» πελάτες από την Boeing
Η Airbus εξασφάλισε παραγγελίες από δύο σημαντικούς πελάτες της Boeing στην Ασία για την προμήθεια 65 αεροσκαφών, καθώς η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ζητήματα ασφάλειας.

Η Airbus εξασφάλισε παραγγελίες από δύο σημαντικούς πελάτες της Boeing στην Ασία για την προμήθεια 65 αεροσκαφών, καθώς η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ζητήματα ασφάλειας, μετά το πρόσφατο περιστατικό αποκόλλησης μέρους της ατράκτου από αεροσκάφος της.

Οι απώλεια των παραγγελιών από την Airbus αποτελούν πλήγμα για την Boeing, η οποία αντιμετωπίζει μια εκτεταμένη κρίση που την έχει αναγκάσει να περιορίσει την παραγωγή συγκεκριμένου τύπου αεροπλάνων.

Η Japan Airlines, όντας ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε την αγορά 21 αεροσκαφών A350-900 και 11 A321neo από την Airbus, η οποία θα προμηθεύσει για πρώτη φορά μικρότερα αεροσκάφη στον επί σειρά ετών πελάτη της Boeing. Η JAL θα αγοράσει επίσης 10 Boeing 787 Dreamliner.

Την ίδια στιγμή, η Korean Air -ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Νότιας Κορέας- δήλωσε ότι θα παραγγείλει 33 αεροσκάφη A350, σε μια συμφωνία ύψους 13,7 δισ. δολαρίων με την Airbus. Η κίνηση αυτή αποτελεί την πρώτη της αγορά του συγκεκριμένου τύπου αεροπλάνων, πριν τη συγχώνευση με την Asiana Airlines.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το περιστατικό στις 5 Ιανουαρίου, σε πτήση της Alaska Airlines, στην οποία τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50 επιβάτες, η Boeing αντιμετωπίζει έρευνες από τις Ρυθμιστικές αρχές, σχετικά με τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητάς της, ενώ έχει περιορίσει την παραγωγή αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Η Nike εκτόπισε την Adidas από προμηθευτή της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου - Στα 100 εκατ. ετησίως το deal

Boeing: «Πλήγμα» στα κέρδη μετά τα ατυχήματα - Επιβράδυνση παραγωγής με έμφαση στην ποιότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider