Apple: Τίτλοι τέλους στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Tesla στην παραγωγή EV

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Τίτλοι τέλους στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Tesla στην παραγωγή EV
Στην κατάργηση της Special Projects Group, της ομάδας που εργαζόταν επί τουλάχιστον δέκα έτη για την παραγωγή του δικού της ηλεκτρικού οχήματος, προχώρησε η Apple.

Στην κατάργηση της Special Projects Group, της ομάδας που εργαζόταν επί τουλάχιστον δέκα έτη για την παραγωγή του δικού της ηλεκτρικού οχήματος, προχώρησε η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τερματίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να μπει για τα καλά στην αγορά των EV, όπου πρωταγωνιστεί η Tesla του Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Special Projects Group απασχόλησε χιλιάδες υπαλλήλους της Apple από το 2014 όταν ξεκίνησε η προσπάθεια εισόδου στην αγορά των EV, ενώ όλα αυτά τα χρόνια έλαβαν χώρα αρκετές αναδιοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων το 2019, όταν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι μετατέθηκαν σε διαφορετικούς βραχίονες της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberb, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ορισμένοι υπάλληλοι στο τμήμα αυτοκινήτων της Apple να μετακινηθούν σε ομάδα παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης.

Στον απόηχο του δημοσιεύματος, η μετοχή της Apple καταγράφει ήπια άνοδο σχεδόν 1% στις συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Sony: Απολύσεις 900 εργαζομένων από το τμήμα PlayStation

Στα 2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Nvidia - Στο «κλαμπ» με Apple και Microsoft

gazzetta
gazzetta reader insider insider