«Ταύρος» για την Τράπεζα Πειραιώς η J.P. Morgan - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 5,35 ευρώ

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ταύρος» για την Τράπεζα Πειραιώς η J.P. Morgan - Αυξάνει την τιμή στόχο στα 5,35 ευρώ
Ο οίκος διατηρώντας τη σύσταση «overweight» αυξάνει την τιμή στόχο για την Πειραιώς στα 5,35 ευρώ, από 5 ευρώ προηγουμένως.

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της σε επίπεδο κερδοφορίας και συνάμα και στην τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς, προχώρησε η J.P. Morgan, μετά το νέο business plan που παρουσίασε η διοίκηση της τράπεζας υπό τον Χ. Μεγάλου.

Οι αναλυτές του οίκου αυξάνουν τις εκτιμήσεις τους για τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Πειραιώς για τη χρονική περίοδο 2024 - 2026 κατά 4% - 4% - 3%, αντίστοιχα, αλλά και για τα βασικά έσοδα κατά 3% και 1% στη βάση των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους και των εσόδων από προμήθειες, που αντισταθμίζουν κατά βάση από τις υψηλότερες - κατά 6% και 5% - δαπάνες (κόστος).

Επιπλέον, ο πήχης από τη J.P. Morgan για τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς για το 2024 - 2026 διαμορφώνεται στα 0,97 δισ. ευρώ και 0,92 δισ. ευρώ (για το 2025 και για το 2026) και είναι ελαφρώς υψηλότερα από το guidance της διοίκησης της τράπεζας για περίπου 0,9 δισ. ευρώ για φέτος, αλλά χαμηλότερα από τις προβλέψεις για περίπου 1 δισ. ευρώ για τα έτη 2025 - 2026, εξαιτίας της διαφοράς που απορρέει από το πλαίσιο αποκλιμάκωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο οίκος διατηρώντας τη σύσταση «overweight» αυξάνει την τιμή στόχο για την Πειραιώς στα 5,35 ευρώ, από 5 ευρώ προηγουμένως (δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων, ROTE στο 10,7%, 12% COE - κόστος κεφαλαίου - και 1,5% growth). Η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται με δείκτη P/E στο 5,7x για το 2025 (μετά την αποπληρωμή κουπονιών για AT1) και δείκτη P/TBV στο 0,6x.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί ένα αξιοσημείωτο «turnaround story», έχοντας μειώσει τα NPEs, από το υψηλό των 20 δισ. ευρώ και άνω, από τα τέλη του 2020, προσφέροντας σημαντικές βελτιώσεις στο franchise της, με κανονικοποιημένη καθαρή κερδοφορία που έφτασε το 1 δισ. το 2023 και με δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων, ROTE, στο 17% περίπου.

Η επιδίωξη της τράπεζας να διατηρήσει την κερδοφορία στο τρέχον υψηλό επίπεδο είναι φιλόδοξη, ωστόσο το business plan της φαίνεται αρκετά ισορροπημένο και συνεκτικό, με τους αναλυτές να στηρίζονται στο ισχυρό «track record» της διοίκησης τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider