Ράλι 15% για τη μετοχή της SoftBank μετά τα πρώτα κέρδη τριμήνου από το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 15% για τη μετοχή της SoftBank μετά τα πρώτα κέρδη τριμήνου από το 2022
Με ισχυρή άνοδο που ξεπέρασε το 15% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο του Τόκυο η μετοχή της SoftBank, καθώς η ιαπωνική εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία στο δ' τρίμηνο του 2024.

Με ισχυρή άνοδο που ξεπέρασε το 15% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο του Τόκυο η μετοχή της SoftBank, καθώς η ιαπωνική εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία στο δ' τρίμηνο του 2024, μετά από τέσσερα διαδοχικά ζημιογόνα τρίμηνα.

Σημειώνεται πως η εταιρεία με έδρα το Τόκιο ανακοίνωσε την Πέμπτη πως τα καθαρά κέρδη ανήλθαν 950 δισ. γεν (6,4 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβρη του 2023, αντιστρέφοντας ζημίες ύψους 783 δισ. γεν από το ίδιο διάστημα την περασμένη χρονιά. Πρόκειται για τα πρώτα κέρδη της ιαπωνικής εταιρείας από τον Σεπτέμβριο του 2022, η οποία αντιμετωπίζει μεταβλητότητα στην αξία των επενδύσεων των startup εταιρειών της.

Η SoftBank παρέμενε στα «κόκκινα» τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού έτους που τελείωσε τον Μάρτιο. Οι απώλειες των 458,7 δισ. γεν (3 δισ. δολάρια) για το διάστημα Απρίλιος-Δεκέμβριος αποτέλεσαν βελτίωση από τα 912,5 δισ. γεν των απωλειών ένα έτος νωρίτερα.

Η SoftBank, εταιρεία που επενδύει σε εταιρείες όπως η Yahoo, T-Mobile, Alibaba και Line, ανακοίνωσε πως μείωσε τις απώλειες οι οποίες σχετίζονται σε μία σειρά από επενδύσεις στην μονάδα Vision Fund, η οποία ανέφερε κέρδη 422,74 δισ. γεν κέρδη το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβρη του 2023, μία άνοδο από τη ζημία 660,1 δισ. γεν το ίδιο διάστημα πριν από ένα έτος.

Ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου SoftBank, Yoshimitsu Goto, δήλωσε την Πέμπτη ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας έχει επικεντρωθεί στην Τεχνητή Νοημοσύνη και έχει απομακρυνθεί από την Alibaba, στην οποία πρόσφατα μείωσε το μερίδιό της

Σύμφωνα με τον Goto, το μερίδιο της SoftBank στην Alibaba είχε μειωθεί σχεδόν στο μηδέν μέχρι το τέλος του τριμήνου Δεκεμβρίου, από 50% στο τέλος Δεκεμβρίου 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Εξαγοράζει την Tesco Bank έναντι 600 εκατ. στερλινών

Γερμανία: Στο 3,1% επιβράδυνε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

Hermes: Άνοδος στις πωλήσεις της τσάντας Birkin, παρά την επιβράδυνση της ζήτησης ειδών πολυτελείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider