SoftBank: Επέστρεψε στα κέρδη μετά από τέσσερα «κόκκινα» τρίμηνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SoftBank: Επέστρεψε στα κέρδη μετά από τέσσερα «κόκκινα» τρίμηνα
H SoftBank Group κατέγραψε τα πρώτα της κέρδη μετά από τέσσερα σερί τρίμηνα απωλειών.

H SoftBank Group κατέγραψε τα πρώτα της κέρδη μετά από τέσσερα σερί τρίμηνα απωλειών, κάτι στο οποίο βοήθησε η ανάκαμψη της αξίας των δημόσιων συμμετοχών του Vision Fund αλλά και τα έκτακτα κέρδη από τις μετοχές της T-Mobile.

Η εταιρεία με έδρα το Τόκιο ανακοινωσε καθαρά κέρδη 950 δισ. γεν (6,4 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβρη του 2023, αντιστρέφοντας ζημίες ύψους 783 δισ. γεν από το ίδιο διάστημα την περασμένη χρονιά. Πρόκειται για τα πρώτα κέρδη της ιαπωνικής εταιρείας από τον Σεπτέμβριο του 2022, η οποία αντιμετωπίζει μεταβλητότητα στην αξία των επενδύσεων των startup εταιρειών της.

Η SoftBank παρέμενε στα «κόκκινα» τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού έτους που τελείωσε τον Μάρτιο. Οι απώλειες των 458,7 δισ. γεν (3 δισ. δολάρια) για το διάστημα Απρίλιος-Δεκέμβριος αποτέλεσαν βελτίωση από τα 912,5 δισ. γεν των απωλειών ένα έτος νωρίτερα.

Η SoftBank, εταιρεία που επενδύει σε εταιρείες όπως η Yahoo, T-Mobile, Alibaba και Line, ανακοίνωσε πως μείωσε τις απώλειες οι οποίες σχετίζονται σε μία σειρά από επενδύσεις στην μονάδα Vision Fund, η οποία ανέφερε κέρδη 422,74 δισ. γεν κέρδη το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβρη του 2023, μία άνοδο από τη ζημία 660,1 δισ. γεν το ίδιο διάστημα πριν από ένα έτος. Η DoorDash, η AutoStore Holdings και η Symbotic ήταν μεταξύ των καλύτερων επιδόσεων που του Vision Fund. Η αξία των μετοχών της Didi Global αυξήθηκε επίσης κατά 22% στην εξωχρηματιστηριακή αγορά.

Η εταιρεία είχε ένα ακόμη έκτακτο κέρδος από μια συμφωνία για περισσότερες από 48 εκατομμύρια μετοχές της T-Mobile, αξίας σχεδόν 8 δισ. δολαρίων. Η συμφωνία αποτελούσε μέρος ενός deal που έκλεισε όταν η T-Mobile εξαγόρασε το 2020 την Sprint, ανταγωνίστρια και πρώην μονάδα της SoftBank, με σκοπό να δώσει στη SoftBank περισσότερες μετοχές της T-Mobile εάν η μετοχή ανέβαινε πάνω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου.

Τα οικονομικά της SoftBank βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο από το ράλι 40% που κατέγραψε τον Δεκέμβριο η μετοχή της βρετανικής Arm Holdings, το 90% της οποίας κατέχει η ιαπωνική εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Maersk: Βουτιά 12% για τη μετοχή φέρνει η αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Siemens: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη - Σε ιστορικό υψηλό το ανεκτέλεστο

Credit Agricole: Κέρδισαν τις προβλέψεις τα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο - Αυξάνει το μέρισμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider