Tesla: Ανακαλεί 200.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Ανακαλεί 200.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ
Περίπου 200.000 αυτοκίνητα ανακαλεί η Tesla στις ΗΠΑ εξαιτίας μίας «αστάθειας λογισμικού» που εμπόδιζε την εμφάνιση της εικόνας στην κάμερα οπισθοπορείας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Περίπου 200.000 αυτοκίνητα ανακαλεί η Tesla στις ΗΠΑ εξαιτίας μίας «αστάθειας λογισμικού» που εμπόδιζε την εμφάνιση της εικόνας στην κάμερα οπισθοπορείας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA).

Όπως ανακοίνωσε η NHTSA, η Tesla θα προχωρήσει στην ανάκληση συγκεκριμένων μοντέλων Tesla S, X και Υ του 2023, που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα αυτονόμης οδήγησης 4.0, λόγω του προβλήματος στο λογισμικό. Πρόκειται για περίπου 199,575 αυτοκίνητα.

Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού over-the-air για τους ιδιοκτήτες για την αποκατάσταση του προβλήματος, δήλωσε η NHTSA και οι ιδιοκτήτες αναμένεται να ενημερωθούν για την ανάκληση μέσω e-mail από τις 22 Μαρτίου.

Η τελευταία ανάκληση της Tesla έρχεται να προστεθεί στην ανάκληση ρεκόρ του περασμένου μήνα των 2 εκατομμυρίων οχημάτων λόγω ενός ελαττωματικού συστήματος που σχετιζόταν με την λειτουργία Autopilot.

Την Πέμπτη η Tesla είδε βουτιά της μετοχής της, πάνω από 12%, χάνοντας πάνω από 70 δισ. δολάρια κεφαλοποίησης που μάλιστα διογκώνουν τη μηνιαία απώλεια χρηματιστηριακής αξίας στα περίπου 200 δισ. δολάρια.

Την βουτιά προκάλεσε η ανακοίνωσε του CEO Έλον Μασκ πως οι πωλήσεις θα επιβραδύνουν, παρά τις μειώσεις των τιμών που έχουν ήδη πλήξει τα περιθώρια και έχουν προκαλέσει την ανησυχία των επενδυτών για την πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Ο Μασκ είπε συγκεκριμένα πως η ανάπτυξη των πωλήσεων θα είναι «σημαντικά χαμηλότερη» καθώς η Tesla εστιάζει σε φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς, τα οποία θα αρχίσει να κατασκευάζει στο εργοστάσιο του Τέξας στο δεύτερο μισό του 2025 και τα οποία αναμένεται να προκαλέσουν την επόμενη έκρηξη στις πωλήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 που «ξεπέρασε» την πτώση της Tesla

Tesla: Έχασε αξία 70 δισ. δολαρίων

«Βουτιά» 8% για την μετοχή της Tesla μετά τα αποτελέσματα δ' τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider