Tesla: Έχασε αξία 70 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Έχασε αξία 70 δισ. δολαρίων
Βουτιά σχεδόν 11% σημείωσε η μετοχή της Tesla στις συναλλαγές της Πέμπτης, μία ημέρα μετά την προειδοποίηση του CEO Έλον Μασκ ότι οι πωλήσεις θα επιβραδύνουν, παρά τις μειώσεις των τιμών που έχουν ήδη πλήξει τα περιθώρια και έχουν προκαλέσει την ανησυχία των επενδυτών για την πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Βουτιά άνω του 12% σημείωσε η μετοχή της Tesla στις συναλλαγές της Πέμπτης, μία ημέρα μετά την προειδοποίηση του CEO Έλον Μασκ ότι οι πωλήσεις θα επιβραδύνουν, παρά τις μειώσεις των τιμών που έχουν ήδη πλήξει τα περιθώρια και έχουν προκαλέσει την ανησυχία των επενδυτών για την πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Ο Μασκ είπε συγκεκριμένα πως η ανάπτυξη των πωλήσεων θα είναι «σημαντικά χαμηλότερη» καθώς η Tesla εστιάζει σε φθηνότερα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς, τα οποία θα αρχίσει να κατασκευάζει στο εργοστάσιο του Τέξας στο δεύτερο μισό του 2025 και τα οποία αναμένεται να προκαλέσουν την επόμενη έκρηξη στις πωλήσεις.

Ωστόσο οι δηλώσεις του μάλλον δεν κάλυψαν τους επενδυτές, με την Tesla να χάνει περί τα 70 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης που μάλιστα διογκώνουν τη μηνιαία απώλεια χρηματιστηριακής αξίας στα περίπου 200 δισ. δολάρια.

«Οι τίτλοι ειδήσεων για την Tesla πάνε από το κακό στο χειρότερο», σχολιάζουν οι αναλυτές της TD Cowen, σημειώνοντας ότι τα κέρδη και έσοδα δ΄τριμήνου ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία του Έλον Μασκ ανακοίνωσε χθες προσαρμοσμένα κέρδη 71 σεντ ανά μετοχή, έναντι 74 σεντς ανά μετοχή που είχε προβλέψει η LSEG. Στα έσοδα ανακοίνωσε 25,17 δισ. δολάρια έναντι 25,6 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Aν δεν μπουν εμπορικοί φραγμοί οι κινεζικές εταιρείες EV θα «διαλύσουν» τον ανταγωνισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider