Citigroup: Ανακοίνωσε την περικοπή του 10% του εργατικού της δυναμικού της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citigroup: Ανακοίνωσε την περικοπή του 10% του εργατικού της δυναμικού της
Όπως έγινε γνωστό, οι περικοπές θα γίνουν «μεσοπρόθεσμα», ένας όρος που για την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ σημαίνει μια περίοδο τριών έως πέντε ετών.

Η Citigroup ανακοίνωσε ότι περικόπτει το 10% του εργατικού της δυναμικού της, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την ενίσχυση των αποτελεσμάτων της τράπεζας και την τιμής της μετοχής της.

Περίπου 20.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν «μεσοπρόθεσμα», γνωστοποίησε η Citigroup με έδρα τη Νέα Υόρκη, σε μια παρουσίαση για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου. Σύμφωνα με το CNBC, αν και δεν είναι σαφές πόσο καιρό υποδηλώνει το «μεσοπρόθεσμα , η τράπεζα είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αυτόν τον όρο για να δηλώσει μια περίοδο τριών έως πέντε ετών. Η Citigroup είχε περίπου 200.000 εργαζομένους στο τέλος του 2023.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Citigroup, Τζέιν Φρέιζερ, ανακοίνωσε τις σαρωτικές περικοπές προσωπικού της τρίτης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία έχει μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές της από την οικονομική κρίση του 2008, καθώς οι προκάτοχοι της Φρέιζερ δεν μπορούσαν να χειριστούν τα έξοδα. Η Citigroup έχει τη χαμηλότερη αξία μεταξύ των έξι μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το CNBC ανέφερε ότι διευθυντικά στελέχη και σύμβουλοι που συμμετείχαν στην προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών εξόδων, εξέταζαν την προοπτική για περικοπές θέσεων εργασίας κατά 10% σε πολλούς κλάδους της τράπεζας - μια κίνηση που στο εσωτερικό της Citigroup αναφερόταν με την κωδική ονομασία «Project Bora Bora».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider