FAA: Το 737-9 MAX δεν θα πετάξει μέχρι να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι ασφαλές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FAA: Το 737-9 MAX δεν θα πετάξει μέχρι να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι ασφαλές
Η κίνηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ, υπογραμμίζει την αυξανόμενη κρίση εμπιστοσύνης που υποβόσκει έναντι της Boeing.

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές της αεροπορίας επέβαλαν πρόσθετες απαιτήσεις στην Boeing, προτού επιστρέψουν τα 737 Max 9 σε υπηρεσία. Σύμφωνα με το Bloomberg, είναι μια ένδειξη σκληρής κυβερνητικής στάσης έναντι του γίγαντα της αεροδιαστημικής, μετά το ατύχημα της Alaska Airlines με αεροσκάφος του συγκεκριμένου τύπου.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) απαιτεί από την Boeing να παράσχει πρόσθετα δεδομένα, προτού η υπηρεσία εγκρίνει τις διαδικασίες επιθεώρησης και συντήρησης που πρέπει να ολοκληρώσουν οι αεροπορικές εταιρείες για να επαναλάβουν τις πτήσεις. Η FAA δήλωσε ότι θέλει να επανεξετάσει τα δεδομένα από τον αρχικό γύρο ελέγχων στις πόρτες σε 40 αεροπλάνα, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες της Boeing πριν καθορίσει εάν τα βήματα είναι κατάλληλα για ολόκληρο τον στόλο των αεροσκαφών που έχουν καθηλωθεί στο έδαφος.

«Εργαζόμαστε για να βεβαιωθούμε ότι τίποτα τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί», δήλωσε η FAA. «Η μόνη μας ανησυχία είναι η ασφάλεια των Αμερικανών ταξιδιωτών και το Boeing 737-9 MAX δεν θα επιστρέψει στους ουρανούς μέχρι να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι ότι είναι ασφαλές».

Η κίνηση υπογραμμίζει την αυξανόμενη κρίση εμπιστοσύνης που υποβόσκει έναντι της Boeing, από τη στιγμή που ένα πάνελ της ατράκτου αποκολλήθηκε από ένα Max 9 της Alaska Airlines, λίγο μετά την απογείωση από το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Αν και δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, το ατύχημα ανέδειξε μια σειρά από ενοχλητικά λάθη πιστοποίησης ποιότητας για την εταιρεία, ωθώντας τις ομοσπονδιακές αρχές σε έλεγχο της διαδικασίας κατασκευής των αεροσκαφών.

Τέλος, οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν με το Max 9 εξακολουθούν να περιμένουν το «πράσινο φως» της FAA προτού αρχίσουν τις επιθεωρήσεις που απαιτούνται για να πετάξουν ξανά τα αεροσκάφη τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider