Citigroup: «Έγραψε» καθαρή ζημία 1,8 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο -Προχωρά σε 20.000 απολύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citigroup: «Έγραψε» καθαρή ζημία 1,8 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο -Προχωρά σε 20.000 απολύσεις
«Ενώ το τέταρτο τρίμηνο ήταν πολύ απογοητευτικό λόγω της επίδρασης αξιοσημείωτων στοιχείων, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στην απλοποίηση της Citi και στην υλοποίηση της στρατηγικής μας το 2023», δήλωσε η CEO της Citi, Jane Fraser.

(upd 17:17) Kαθαρή ζημία για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με τα κέρδη πέρυσι ανακοίνωσε ο τραπεζικός κολοσσός Citigroup την Παρασκευή. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 3% κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε καθαρή ζημία 1,8 δισ. δολαρίων ή 1,16 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίμηνο Δεκεμβρίου, έναντι κερδών 2,5 δισ. δολαρίων ή 1,16 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 3% ετησίως στα 17,4 δισ. δολάρια και χάθηκαν οι εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Ενώ το τέταρτο τρίμηνο ήταν πολύ απογοητευτικό λόγω της επίδρασης έκτακτων στοιχείων, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στην απλοποίηση της Citi και στην υλοποίηση της στρατηγικής μας το 2023», δήλωσε η CEO της Citi, Jane Fraser.

Η Citigroup θα προχωρήσει στην κατάργηση 20.000 θέσεων εργασίας σε μια κίνηση που θα εξοικονομήσει έως και 3,5 δισ. δολάρια στο πλαίσιο της προσπάθειας της Frazer να δώσει ώθηση στην υποτονική απόδοση της εταιρείας. Οι ευρύτερες δαπάνες του ομίλου αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 51-53 δισ. δολάρια μεσοπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο δ' τρίμηνο - Κέρδη 49,6 δισ. το 2023

Wells Fargo: «Έπιασε» τις εκτιμήσεις για τα κέρδη τέταρτου τριμήνου

BofA: Απότομη πτώση στα τριμηνιαία κέρδη - Κάτω των εκτιμήσεων τα έσοδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider