Ο Όμιλος Ηρακλής εξαγόρασε τη WATT Recycling

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Όμιλος Ηρακλής εξαγόρασε τη WATT Recycling
Tη συμφωνία για τη διάθεση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας WATT Recycling στον Όμιλο Ηρακλής, μέλος της Holcim, ανακοίνωσαν οι μέτοχοι της Watt. 

Tη συμφωνία για τη διάθεση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας WATT Recycling στον Όμιλο Ηρακλής, μέλος της Holcim, ανακοίνωσαν οι μέτοχοι της Watt.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία με τον Όμιλο Ηρακλής ισχυροποιεί την WATT AE δεδομένου ότι ενισχύει περαιτέρω την οικονομική της επιφάνεια, προκειμένου να πραγματοποιήσει σημαντικές νέες επενδύσεις, στους τομείς που διαθέτει μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία. Επιπλέον, επικεντρώνει και εμβαθύνει τη δραστηριότητα της εταιρείας στους τομείς του Σχεδιασμού και της Κατασκευής εξειδικευμένων έργων, της Παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Διαχείριση Υγρών Αποβλήτων και δημιουργεί και ενδυναμώνει συμμαχίες με σημαντικούς ομίλους και εξειδικευμένους φορείς για την επίτευξη ολοκληρωμένων λύσεων κυκλικής οικονομίας.

Ο Όμιλος Ηρακλής με την εξαγορά της WATT Recycling διαθέτει πλέον δύο υπερσύγχρονα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στη Φυλή και το Κορωπί Αττικής, με δυναμικότητα επεξεργασίας άνω των 150.000 τόνων αστικών αποβλήτων ετησίως. Οι μονάδες είναι σχεδιασμένες και λειτουργούν σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα διεθνή πρότυπα, και επιτυγχάνουν την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών, όπως χαρτί, πλαστικά, μέταλλα, καθώς και την παραγωγή δευτερογενών καυσίμων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Watt AE και εκπρόσωπος των μετόχων κ. Αθανάσιος Κατρής δήλωσε: «Θα θέλαμε με την παρούσα να ευχαριστήσουμε τα στελέχη και όλους τους εργαζομένους της WATT Recycling, που την ανέδειξαν Leader της ελληνικής αγοράς, στον τομέα της ανακύκλωσης. Είμαστε ευτυχείς για το γεγονός, ότι με την συμφωνία που επιτεύχθηκε, με τον Όμιλο Ηρακλής, μέλος της Holcim, εξασφαλίζεται μια λαμπρή σταδιοδρομία στους εργαζομένους της WATT Recycling».

Ο κ. Δημήτριος Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ηρακλής, δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με μία σημαντική επένδυση που σηματοδοτεί την είσοδο του Ομίλου Ηρακλής στον τομέα της Ανακύκλωσης. Ο τομέας της κυκλικής οικονομίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής του Ομίλου και η εξαγορά της WATT Recycling αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη που ενισχύει τη δυναμική πορεία και το μετασχηματισμό της εταιρείας. Παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας να συνεισφέρουμε με επενδύσεις για την εξοικονόμηση πολύτιμων φυσικών πόρων και ενέργειας, με αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα και σεβασμό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» στην πώληση του 25% των ΑΠΕ στη Motor Oil

ΥΠΕΝ: Το σχέδιο δράσης για μονάδες αποβλήτων – καύσης, οι ΣΔΙΤ, τα λύματα και τα νερά

ΑΔΜΗΕ: Προχωρά η διασύνδεση Κρήτη-Αττική – Σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider