Η Turkish Airlines καθηλώνει όλα τα Boeing 737 MAX 9 που διαθέτει στο στόλο της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Turkish Airlines καθηλώνει όλα τα Boeing 737 MAX 9 που διαθέτει στο στόλο της
Την απόφαση να καθηλώσει στο έδαφος μέχρι νεωτέρας πέντε αεροσκάφη Boeing 737 MAX 9 ανακοίνωσε την Δευτέρα η Turkish Airlines, καθώς η αεροπορική εταιρεία θα προχωρήσει σε τεχνικές έρευνες.

Την απόφαση να καθηλώσει στο έδαφος μέχρι νεωτέρας πέντε αεροσκάφη Boeing 737 MAX 9 ανακοίνωσε την Δευτέρα η Turkish Airlines, καθώς η αεροπορική εταιρεία θα προχωρήσει σε τεχνικές έρευνες, λίγες ημέρες μετά την αποκόλληση μέρους της ατράκτου από ένα αντίστοιχο αεροσκάφος της Alaska Airlines το Σάββατο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία τεχνικής έρευνας και να εφαρμοστούν τα μέτρα που ζητούν οι αρχές, η Turkish Airlines αποφάσισε να αποσύρει τα πέντε αεροσκάφη Boeing 737 MAX 9 του στόλου της. Η ασφάλεια των πτήσεων είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η παραπάνω απόφαση είναι απίθανο να επιβαρύνει τις δραστηριότητες του ομίλου καθώς η Turkish Airlines διαθέτει στόλο 440 αεροσκαφών.

Σημειώνεται πως σε αντίστοιχες κινήσεις προχώρησαν τόσο η Alaska Airlines όσο και η United Airlines, ενώ σκέψεις για παρόμοια μέτρα κάνουν και οι ιθύνοντες των αεροπορικών Copa Airlines και Aeromexico. Σημειώνεται πώς με απόφαση των Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ, 171 αεροσκάφη θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών για τις συνθήκες του παρολίγο δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider