Ζάκεμπεργκ: Σε δύο μήνες «ξεφορτώθηκε» μετοχές της Meta αξίας μισού δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζάκεμπεργκ: Σε δύο μήνες «ξεφορτώθηκε» μετοχές της Meta αξίας μισού δισ. δολαρίων
Ο διευθύνων σύμβουλος πούλησε μετοχές κάθε ημέρα διαπραγμάτευσης από την 1η Νοεμβρίου έως το τέλος του έτους.

Σε μαζικό ξεπούλημα μετοχών της Meta επιδόθηκε ο CEO και ιδρυτής της, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, καθώς «ξεφορτώθηκε» σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια το τελευταίο δίμηνο του 2023 μετά από μια διετή παύση, κατά την οποία η τιμή της μετοχής της εταιρείας έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος πούλησε μετοχές κάθε ημέρα διαπραγμάτευσης από την 1η Νοεμβρίου έως το τέλος του έτους, συνολικά σχεδόν 1,28 εκατομμύρια μετοχές έναντι περίπου 428 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Κατά μέσο όρο, κάθε πώληση αντιστοιχούσε σε 10,4 εκατ. δολάρια, με τη μεγαλύτερη στις 28 Δεκεμβρίου στα 17,1 εκατ. δολάρια.

Πριν από αυτήν την περίοδο, ο Ζάκεμπεργκ δεν είχε πουλήσει μετοχές της Meta από τον Νοέμβριο του 2021. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας ανέκαμψε κατά 194% πέρυσι από χαμηλό επτά ετών κοντά στο τέλος του 2022. Οι μετοχές της Meta ξεπέρασαν αυτές κάθε άλλου μεγάλου τεχνολογικού κολοσσού εκτός από την Nvidia και τώρα πλησιάζουν το ρεκόρ του Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Ζάκεμπεργκ, 39 ετών, κατέχει περίπου το 13% της Meta και έχει καθαρή περιουσία περίπου 125 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, καθιστώντας τον τον έβδομο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ο Marc Benioff, της Salesforce πουλούσε μετοχές σχεδόν κάθε μέρα το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ο συνιδρυτής της τεχνολογικής εταιρείας «ξεφόρτωσε» μετοχές αξίας άνω των 475 εκατ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της περιόδου, πουλώντας περίπου 15.000 μετοχές — περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια - κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης στο υπ. Υγείας: Οι συγκρούσεις του παρελθόντος και οι προκλήσεις του μέλλοντος

Οι επενδύσεις για… λιγότερη ενέργεια, το νέο «πράσινο» στοίχημα των μεγάλων funds

Περιοδεία Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή με αποστολή την αποτροπή περιφερειακής ανάφλεξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider